Музей Митрополита Андрея Шептицького відкрили у Прилбичах (фото)

Сьогодні, 29 липня, у Прилбичах Яворівського району, - родинному селі Митрополита Андрея Шептицького, відзначають 150-річчя від його дня народження. Святкування ювілейної дати розпочались з Божественної Архієрейської літургії, яку очолив єпископ-помічник Львівської архієпархії, Преосвященний владика Венедикт. Спільно із місцевою громадою та прочанами участь в урочистостях взяв голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка, а також керівництво району, повідомили Дивись Інфо у прес-службі Львівської ОДА.

Опісля Літургії відбулося освячення музею Митрополита у с. Прилбичах. Усі його експонати мають безпосередній стосунок до Шептицького та його родинного села, серед яких речі, з котрими пов'язане дитинство, юність та життя Слуги Божого.

Для дітей на церковному подвір'ї ГО "Розвиток громади" спільно з Яворівською РДА провели майстер класи з малювання патріотичних символів, плетіння жовто-блакитних браслетів.

Не потоком шумних та галасливих фраз, а тихою працею треба любити Украіну.. Пам'ять Митрополита Андрея я вшанувала на йо...

Posted by Уляна Копцюх on 29 липня 2015 р.

Зазначимо також, що на завершення заходів парох храму Собору Пресвятої Богородиці та Обручника Йосифа о. Андрій Стадницький висловив вдячність голові Львівської облдержадміністрації Олегу Синютці за допомогу в організації ювілейних святкувань, зокрема за сприяння у ремонті дороги до Прилбич та відкритті музею.

У 150 річницю з народження Митрополита Андрея Шептицького - на Його Батьківщині - в селі Прилбичі, Яворівського районі.

Posted by Іван Хас on 29 липня 2015 р.

Сьогодні святкування ювілею Андрея Шептицького продовжаться в м. Яворів. Зокрема, о 17:00 год. біля пам'ятника Митрополиту відбудеться молитва, а о 17:30 год. у Народному домі м. Яворів – літературно-музичний вечір.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: