Нафтобази Львівщини перевірили на безпеку

Упродовж 15-24 липня 2015 року на території Львівської області  обстежили усі об'єкти зберігання нафтопродуктів. Загалом перевірку здійснено на 12 із 18-ти існуючих нафтобаз (6 нафтобаз не функціонують). Практично на усіх об’єктах виявлено недоліки, а роботу двох нафтобаз потрібно призупинити. Про це повідомив в.о. директора департаменту з питань цивільного захисту Львівської обласної державної адміністрації Віктор Борисенко.

"Практично на всіх об'єктах виявлено недоліки, які суттєво впливають на стан техногенної і пожежної безпеки та надійність охорони периметру території, - розповів Віктор Борисенко. - Зокрема, на окремих нафтобазах недостатньо піноутворювача, відсутні стаціонарні установки автоматичного пінного пожежогасіння, а також немає стаціонарних установок охолодження резервуарів. На жодній із обстежених нафтобаз та ПАТ "Дрогобицький НПК-Галичина"  не впроваджено систему раннього виявлення надзвичайних ситуацій. Проте ці недоліки можна усунути".

Дві нафтобази – ТзОВ "РТ "Капітал", що у м. Львові, на вул. Зубрицького, 7 та ПП "Бізнес Ойл", що у смт. Куликів, мають суттєві недоліки і потребують призупинення виробничої діяльності.

"На обох підприємствах практично відсутня охорона, немає доїзду пожежних машин до місць розвантаження нафтопродуктів, уся територія забруднена мазутом та нафтопродуктами, а також відсутні первинні засоби пожежогасіння, - зазначив Віктор Борисенко. - За грубі порушення вимог пожежної та техногенної безпеки на ПП "Бізнес Ойл",  інспекцією техногенної безпеки ДСНС України видано припис щодо заборони експлуатації нафтобази. Додаткове обстеження нафтобази ТзОВ "РТ "Капітал" заплановано  на 5 серпня".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: