Тут постала найкраща площа міста Львова, окраса околиці, миротворний затишок, - Митрополит Ігор (відео)

Сьогодні у Львові урочисто відзначають 150-ліття від дня народження Митрополита Андрея Шептицького. Зокрема, о 10.00 год. в Архикатедральному соборі святого Юра відбулась Архиєрейська Божественна Літургія, яку очолив Блаженніший Святослав, Глава УГКЦ. Опісля відбулось урочисте посвячення пам’ятника Андрею Шептицькому на Святоюрській площі та мистецька програма від Львівської державної академічної чоловічої хорової капели «Дударик». Участь у церемонії відкриття пам’ятника Митрополиту Андрею Шептицькому взяв Президент України Петро Порошенко та його дружина Марина Порошенко, Блаженнійший Святослав, Глава УГКЦ, Митрополит і Архиєпископ Львівський УГКЦ Ігор, преосвященні владики, керівництво міста та області. Також почесні гості відвідали крипти собору, де поховано визначних церковних діячів УГКЦ, зокрема, Митрополита Андрея Шептицького, повідомили Дивись Інфо у прес-службі ЛМР.

«Дякую Господу за сьогоднішній день, за усіх вас, за добрий народ нашої України. Дякую Богу за те, що він дав нашому народу благородного, мудрого європейця та поліглота, світлого розуму, усесторонньо вченого, прибічника екуменізму, люблячого Бога, церкву, правду і свій народ, праведного Митрополита Андрея Шептицького. Дякую його Блаженству Святославу, Главі і Отцю нашої церкви, та високодостойному Президенту України Петру Порошенку, що прибули до княжого міста Львова, аби взяти участь у відкритті та посвяченні пам’ятника Митрополиту Андрею, велетню духа, діаманту віри, апостолу прозорої любові Бога та ближнього.

Тут постала найкраща площа міста Львова, окраса околиці, миротворний затишок. На цій площі, перед цим величним пам’ятником, спілкуючись мислями із праведником, багато із народу знайдуть спокій, умиротворення, рівновагу, тишу та натхнення. Хай Господь благословить усіх людей доброї волі рясними духовними дарами, миром нашу Україну, блаженними ласками наш народ та добрим здоров’ям на багато років доброго та мирного життя. Вимоли миру для нашої України, праведний Митрополите Андрею. Слава Ісусу Христу! Слава Україні!», - зазначив Митрополит і Архиєпископ Львівський УГКЦ Ігор.

Також Митрополит і Архиєпископ Львівський УГКЦ Ігор висловив подяку усім, хто був причетний до спорудження пам’ятника Митрополиту Андрею Шептицькому на Святоюрській площі.

Нагадаємо, сьогодні о 17.00 год відбудеться прем’єра ораторії Мирослава Волинського «Я тебе кличу» у Львівському національному академічному театрі опери та балету ім. Соломії Крушельницької. Лібрето - Анни Волинської.

Річниці Митрополита Андрея Шептицького був присвячений цілий рік, впродовж якого проводилось багато заходів. Зокрема, був розроблений логотип, який працює вже впродовж року і використовується під час усіх заходів до 150-ліття Митрополита Андрея Шептицького та розміщений на всіх промоційних матеріалах. День міста проводився під гаслом День міста Шептицького, в рамках якого теж відбувалося чимало заходів, пов’язаних із вшануванням Митрополита, зокрема, показ фільму «Владика Андрей». Тоді ж стартувала акція «Зателефонуй Шептицькому». В рамках цієї акції абоненти «Київстар» можуть зателефонувати за безкоштовним номером 2907 та послухати цікаві думки українського церковного діяча. Номер телефону, до речі, обраний не випадково, адже це дата народження Митрополита Андрея Шептицького. Також місто організовувало кілька вуличних виставок, які тривають досі. Одна з них діє у парку імені Івана Франка. Це виставка робіт учнів шкіл естетичного виховання. Також виставка у парку культури та відпочинку ім. Б. Хмельницького «Люди підтримані Шептицьким». Зараз вона трансформується у менші стенди, які розташовані біля пам’ятника Митрополиту. Готується кілька цікавих книжкових видань, присвячених Митрополиту Шептицькому. Зараз також триває конкурс відеоробіт «Меценат», який присвячений дуже важливій сфері діяльності Шептицького, як мецената. Завдяки цій акції хочуть акцентувати увагу на відродження руху меценатства в Україні.

DSC_3186 DSC_3177 DSC_3147 DSC_3122 DSC_2956 DSC_3057

Довідка

Пам'ятник митрополиту Андрею Шептицькому запроектований на гранітному стилобаті і орієнтований на південний схід. Статуя пам'ятника (бронзове литво) – висотою 3,6м., загальна висота композиції з базисною частиною в камені – до 5,8 м.; стилобат пам'ятника – включення елементів граніту полірованого, коричнево-охристого відтінків.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: