Індустріальний парк у Новому Роздолі внесуть до Державного реєстру

Індустріальний парк у місті Новий Розділ, котрий планують створити на території Роздільського державного гірничо-хімічного підприємства "Сірка", невдовзі внесуть до Державного реєстру індустріальних парків України.

Про це йшлось під час наради у першого заступника голови Львівської обласної державної адміністрації Ростислава Замлинського.

"24 липня на сесії міської ради затверджено концепцію Новороздільського індустріального парку, - розповів міський голова Нового Роздолу Володимир Туз. - А вже 27 липня надіслано відповідні документи до Міністерства економічного розвитку та торгівлі України для внесення парку у відповідний Державний реєстр".

Відзначимо, що на сьогодні у Новому Роздолі на завершальному етапі перебувають роботи з рекультивації, розпочаті ще минулоріч. Активно триває розробка документації на інженерні мережі та комунікації, а також проектно-кошторисної документації на під’їзні дороги і дороги в самому індустріальному парку.

За словами Ростислава Замлинського, «Новий Розділ» планують облаштувати як парк екоощадних продуктів, матеріалів і технологій. Серед основних напрямків діяльності – виробництво продуктів та технологій для зменшення споживання природних ресурсів та енергії, обробка вторинної сировини, виробництво матеріалів та продукції з сировини біологічного та вторинного походження.

Нагадаємо, що проект відновлення деградованих земель м. Новий Розділ реалізовується у рамках Програми Транскордонної Співпраці Польща-Білорусь-Україна 2007-2013. Зокрема, передбачається рекультивація близько 86,4 га територій Роздільського державного гірничо- хімічного підприємства "Сірка", де власне й створюватимуть цей індустріальний парк.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: