Прокуратура наполягла на скасуванні незаконного вироку стосовно екс-посадовця ДЛГП «Галсільліс»

Вищим спеціалізованим судом України з розгляду цивільних і кримінальних справ задоволено касаційну скаргу прокуратури Львівської області про скасування незаконного вироку суду стосовно колишнього заступника директора Яворівського ДЛГП «Галсільліс», повідомила Дивись Інфо прес-служба прокуратура Львівської області.

Досудовим розслідуванням встановлено, що вказаний посадовець, зловживаючи службовим становищем, вніс завідомо неправдиві дані у документацію та лісорубні квитки, та умисно занизив кількість дерев, які підлягали суцільній рубці, у такий спосіб намагаючись заволодіти деревиною загальною вартістю майже півмільйона гривень.

Прокуратурою його обвинувачено за ч.1 ст.364, ч.2 ст.366, ч.2 ст. 15 та ч.5 ст.191 КК України (зловживання службовим становищем, службове підроблення та замах на привласнення майна в особливо великих розмірах), санкції яких за сукупністю передбачають покарання у виді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років.

За результатами розгляду справи Яворівським районним судом дії обвинуваченого було безпідставно перекваліфіковано на ч.2 ст.367 КК України (службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки). Останнього засуджено на 3 роки позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади терміном 3 роки, зі штрафом у розмірі 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. При цьому, відповідно до Закону України «Про амністію у 2014 році» засудженого було звільнено від відбування призначеного покарання.

Не погодившись із таким незаконним вироком суду стосовно вказаного посадовця, який уже притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення службових злочинів, прокуратурою області було подано касаційну скаргу.

Відтак, Вищим спеціалізованим судом України з розгляду цивільних і кримінальних справ вирок скасовано, а справу скеровано на новий судовий розгляд.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: