Росія викрила себе перед світом під час голосування по Боїнгу, - Гройсман

Під час голосування за проект резолюції про створення міжнародного трибуналу з розслідування катастрофи Боїнга-777 на Донбасі Росія фактично довела свою причетність до знищення пасажирського лайнера

Про це на своїй сторінці у Facebook написав голова Верховної Ради України Володимир Гройсман

"Не стало несподіванкою те, що Росія заблокувала резолюцію Ради Безпеки ООН зі створення міжнародного трибуналу для розслідування збиття Боїнга Малайзійських авіаліній. Єдина країна у світі, яка проголосувала проти - це Росія", - наголосив він.

Гройсман зазначив, що, оскільки Росія є постійним членом Радбезу ООН, документ було заветовано.

"На мій погляд, цей факт багато сказав міжнародній спільноті про те, хто і чому покриває злочинців. Але Україна, незважаючи на протидію Росії, разом з іншими країнами світу докладе максимум зусиль, щоб встановити і притягти до відповідальності як безпосередніх виконавців, так і організаторів цього страшного вбивства", - пообіцяв голова українського парламенту.

Він висловив упевненість щодо невідворотності покарання винних у катастрофі літака.

"У тому, що покарання для них буде невідворотним, я був упевнений ще тоді, коли очолював урядову комісію по збитому Боїнгу. Міжнародні злочинці мають бути покарані, не зважаючи на те, у яких високих кабінетах вони знаходяться", - резюмував Гройсман.

Нагадаємо, напередодні Рада Безпеки ООН проголосувала за представлений Малайзією проект резолюції про створення міжнародного трибуналу з розслідування катастрофи Боїнга рейсу MH17 на сході України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: