У Львові представники спортивної сфери Заходу та Сходу України говорили про розвиток спорту та молодіжної політики

Керівників структурних підрозділів молоді та спорту Донецької, Луганської, Івано-Франківської та Львівської областей 29 липня зібрала у Львові семінар-нарада, присвячена реалізації державної молодіжної політики та розвитку фізичної культури і спорту. Участь в обговоренні взяли міністр молоді та спорту України Ігор Жданов та заступник голови Львівської ОДА Юрій Підлісний.

Роботу семінару розпочала урочиста церемонія нагородження. Зокрема, міністр вручив Орден "За заслуги" ІІ ступеня видатній спортсменці сучасності, олімпійській чемпіонці з фехтування львів’янці Яні Шемякіній. Також почесними грамотами Міністерства молоді та спорту нагородили й начальників управління молоді та спорту обласних державних адміністрацій та районних осередків.

Юрій Підлісний також звернув увагу, що присутність на цьому семінарі представників Луганської та Донецької областей є надзвичайно важливою для тісних взаємозв’язків та налагодження спортивних контактів. "Раніше між нашими областями відбувався обмін молоддю: діти з Луганщини та Донеччини відпочивали у в Карпатському регіоні. А сьогодні маємо чудову нагоду, щоб Схід і Захід спільно потурбувалися про те, щоб у здоровому тілі був здоровий дух. Особливо бажаю нашій фехтувальниці і нашим друзям зі Сходу, як співається у пісні: "Щоб шаблі не брали, щоб кулі минали!", - зазначив заступник голови ОДА.

До учасників семінар-наради з вітальним словом також звернувся Міністр молоді та спорту Ігор Жданов: "Я вірю, що цей захід змінить щось у вашому світосприйнятті і наше спілкування відкриє шлях до роздумів над вирішенням спільних проблем. Дуже важливо, що представники різних регіонів України зібралися сьогодні в одній залі".

Міністр також висловив сподівання, що такі зустрічі стануть традиційними і відбуватимуться і в інших областях. Окремо зазначимо, що представники Луганщини та Донеччини також подякували Львівщині за допомогу переселенцям зі Сходу.

Додамо, що семінар-нарада відбуватиметься у Львівській області до 31 липня. Програма заходу передбачає тематичні засідання, покладання квітів до пам’ятника Митрополитові Андрею Шептицькому, відвідини Міжнародного центру миротворчості та безпеки Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, екскурсії, а також сходження на гору Маківку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: