Громадськість Львівщини допомагатиме охороняти пункти пропуску через державний кордон

Налагодження співпраці представників прикордонних служб з громадськими організаціями та охорона державного кордону стали основними темами "круглого столу", який 30 липня відбувся у Львівській облдержадміністрації. Прикордонники та активісти обговорили спільні дії для запобігання незаконній міграції та економічній контрабанді, а особливо у пунктах пропуску Краковець, Шегині та Рава-Руська.

Зазначимо, що у дискусії взяли участь начальник відділу прикордонного контролю штабу Західного регіонального управління Дмитро Ільчинський, директор департаменту інформаційної діяльності та комунікації з громадськості облдержадміністрації Галина Гречин, а також представники громадськості Львівщини, зокрема Громадської ради при ОДА, ГО «Агенція розвитку підприємництва жінок та молоді» та інші.

"На сьогодні головними загрозами на державному кордоні є незаконна міграція, у тому числі на каналах міжнародного сполучення, та економічна контрабанда, як у пунктах пропуску, так і за ними. Найбільш загрозливими напрямками щодо переправи економічної контрабанди є пункти пропуску Краковець, Шегині та Рава-Руська", - зауважив Дмитро Ільчинський.

Представники громадських організації запевнили, що готові допомогти органам прикордонної державної служби, проте для цього слід вибудувати якісний механізм спільної роботи. За їх словами, така співпраця можлива лише за умови, якщо кожна зі сторін чітко розуміти своє завдання і не перекладатиме відповідальність на інших.

"Після першої зустрічі ми, напевне, не знайдемо конкретного вирішення питання, але, очевидно, сторони почули один одного. Сподіваюся, найближчим часом вдасться напрацювати конкретні пропозиції, враховуючи зауваження, які прозвучали від громадських активістів», – підсумувала директор департаменту інформаційної діяльності та комунікації з громадськості ЛОДА.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: