Яценюк повинен відправити міністра Пивоварського у відставку, - Кужель

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, за результатами журналістського розслідування щодо нового в. о. генерального директора "Укрзалізниці" Олександра Завгороднього, повинен був відправити міністра інфраструктури Андрія Пивоварського у відставку. Про це заявила народний депутат України Олександра Кужель.

"Факти, про які йдеться в розслідуванні, про них прем'єр повинен не просто кричати, а негайно звільнити міністра інфраструктури від виконання обов'язків і подати Верховній Раді подання на звільнення. Як і міністра Квіташвілі. Пивоварського треба відправляти у відставку однозначно - в його відомстві корупція. Тобто людина призначений тобою, і ти не піднімаєш з цього приводу питання", - каже нардеп.

За словами політика, діяльність міністерства характеризує той факт, що зі своїми проблемами бізнес йде не до чиновників профільного відомства, а до народних депутатів.

"Глави Мініфраструктури Пивоварського ніби не існує. Ви чули коли-небудь про поданому ним законопроекті? Я один раз була в міністерстві, коли до мене звернулися міжнародні перевізники. Вони кричали про свавілля, який зараз йде - не до міністерства звернулися, а до мене. Так що для мене цього міністерства не існує. З залізницями що відбувається? Підвищили тариф, і це закінчилося розбитими автомобільними дорогами. З Дніпропетровська до Нікополь взагалі не можна проїхати. Машини перевантажені, дорога вбита. І ці збитки ніхто ніколи не вважав", - додала Кужель.

Нагадаємо, раніше в ЗМІ з'явилася інформація про співпрацю фірм, оформлених на сина і рідного брата Олександра Завгороднього, з "Укрзалізницею". Записані на родичів компанії вигравали тендери Придніпровської залізниці, виконуючи роботи за завищеними цінами (про що свідчить перевірка КРУ), а також держпідприємства заборгували за перевезення. Суди держпідприємства з компаніями сім'ї нового в. о. генерального директора "Укрзалізниці" тривають. Олександр Завгородній визнав, що у його сім'ї існує будівельна компанія, проте надалі відмовився коментувати опубліковані в ЗМІ факти.

РБК-Україна

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: