Львівська митниця ДФС бореться з недобросовісними перевізниками

Днями на підставі клопотання Львівської митниці ДФС одне з  українських підприємств - перевізників  позбавлено тимчасово, строком на 2 роки, права на перевезення товарів на умовах Конвенції МДП 1975 року.( Митна конвенція про міжнародне перевезення вантажів), повідомила Дивись Інфо прес-служба ДФС у Львівській області

Митники встановили, що впродовж тривалого часу одне з підприємств   переміщувало товари на територію Республіки Молдова транзитом через митну територію України з порушенням  встановлених законодавством  вимог. Зокрема зафіксовано випадки  вивантаження товарів без дозволу митного органу та залишення на митній території України без сплати до Держбюджету передбачених законодавством податків та зборів.

За фактами порушення процедури МДП Львівська митниця надіслала цьому підприємству та АсМАП України фінансову претензію на суму понад 500 тис. грнЛьвівський апеляційний адміністративний суд прийняв постанову про задоволення апеляційної скарги Львівської митниці та відмову у задоволенні позовних вимог  підприємства до Львівської митниці про визнання протиправними  її дій.

Тож Львівська митниця скерувала подання до Державної фіскальної служби  про застосування до зазначеного перевізника ст. 38 Конвенції МДП 1975 року (заборони на міжнародні перевезення), яке і було задоволено.

Довідково

Підприємства, що здійснюють перевезення  вантажів  з дотриманням  процедури  МДП, мають низку переваг. Зокрема  вони звільняються від сплати або депозиту ввізних чи вивізних  мит  та зборів у проміжних митницях. Також вантажі,   перевезені  на умовах Конвенції  МДП  у запломбованих   дорожніх   транспортних   засобах,  як правило, звільняються від митного огляду в проміжних митницях.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: