Новим головою Львівської обласної "Свободи" обрано Йосифа Ситника

31 липня 2015 року у Львові відбулася обласна конференція ВО "Свобода" за участи голови партії Олега Тягнибока, під час якої Йосифа Ситника обрали новим керівником Львівської обласної організації.

На конференцію обласної організації ВО "Свобода" було делеговано 210 представників від районних та міських організацій Львівщини. Також на конференції були присутні Голова Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Олег Тягнибок, старший сержант ЗСУ, екс-віце-спікер парламенту VII скликання Руслан Кошулинський, керівник Чернігівської обласної організації ВО "Свобода" Андрій Міщенко, голова фракції ВО "Свобода" у Львівській облраді Йосиф Ситник.

Збори розпочалися з хвилини мовчання в пам'ять про побратимів та всіх українців, які віддали своє життя за свободу та незалежність України у Революції гідности та російсько-українській війні. Після чого Йосиф Ситник доповів про діяльність ВО "Свобода" за 2015 рік.

Своєю чергою, Андрій Міщенко розповів про виборчу кампанію на чернігівському 205-му окрузі та подякував однопартійцям за участь. "По тому, яка була кампанія, ми ще раз пересвідчуємося, що Революція гідности не закінчилася", - зауважив свободівець.

Олег Тягнибок доповів про суспільно-політичний стан в країні та стратегію ВО "Свобода" на місцевих виборах 2015 року.

"Сьогодні політична ситуація в державі є такою, що ВО "Свобода", як це і було завжди, є на передовій боротьби за Українську державу. Пройшло півтора року після перемоги Революції гідности, до влади прийшли люди, які мали можливість себе проявити за той час. І сьогодні тих людей, які отримали владу на спинах героїв Небесної сотні можна назвати зрадниками Революції гідности", - наголосив голова партії ВО "Свобода" Олег Тягнибок.

Крім того, очільник націоналістів зауважив, що свободівці чітко повинні розуміти своє позиціонування, яке абсолютно нічим не відрізняється від того, що насправді озвучувалося зі сцени Майдану: "Ми виступаємо проти цього режиму, ми виступаємо проти олігархів, за люстрацію, проти майбутньої московської окупації, за декомунізацію, за збереження та укріплення національної ідентичності українців. Ми повинні тримати цю свою ідеологічну лінію, тобто зберегти національну ідею, як ідею державности".

Руслан Кошулинський повідомив, що у звільнених містах Донбасу є висока довіра до ЗСУ та, зокрема, до свободівців, які воюють: "Позиція "Свободи" в армії неймовірно позитивно сприймається. Був випадок, коли російськомовний підполковник із Маріуполя, запитував, коли буде українська хунта, усі повинні розмовляти українською".

У зв'язку з тим, що керівник Львівської обласної організації Руслан Кошулинський проходить службу в ЗСУ, рішенням конференції було одностайно підтримано обрати новим головою організації Йосифа Ситника.

Прес-служба Львівської обласної організації ВО "Свобода"

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: