У селі Княже проводять археологічні розкопки (відео)

На території села Княже, що на Золочівщині, досить часто знаходили речі, які можна було ідентифікувати, як давні предмети. Одного разу о. Віталій Барабаш на похороні побачив, коли викопали яму, що на викиданій землі були остатки кераміки і остатки якихось кісток і попросив грабарів зібрати їх. Ці речі було відвезено у Інститут археології Львівського національного університету імені Івана Франка.

Директор інституту Михайло Филипчук побачивши ці речі виявив неабияку зацікавленість, бо речі сягали різних часів, починаючи від 2-2,5 тис. років до н.е. і до пізнього середньовіччя. Через це археологи вирішили провести дослідження у селі Княже.

Отож, днями у селі Княже науковцями проведено археологічні розкопки, щоби пролити світло на те минуле, яке заховане під землею.

Про знахідки глядачам “Золочів.нет” розповідали директор інституту археології Львівського національного університету імені Івана Франка Михайло Филипчук, о. Віталій Барабаш, о. Орест Вільчинський та Богдан Гринюка – аспірат Тернопільського національного педагогічного університету ім. В. Гнатюка.

Детальніше про все дивіться у відео:

Золочів.нет

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: