Діти з аутизмом оздоровлювались у таборі «Ватра» (фото)

Уже третій рік поспіль Львівська міська рада надає можливість безкоштовно оздоровити дітей з аутизмом на базі стаціонарного заміського дитячого закладу оздоровлення і відпочинку Львівської міської ради «Ватра», що знаходиться у селі Гребенів Сколівського району Львівської області, повідомила Дивись Інфо прес-служба ЛМР.

«Протягом двох тижнів, з 6 по 19 липня 2015 року, наші діти жили у режимі звичайного оздоровчого дитячого табору. Кожен ранок розпочинався з ранкової зарядки, також з дітьми проводили заняття з арт-терапії, спортивних естафет «Веселі старти», організовували походи у гори. Діти спільно харчувались в їдальні, купались у річці, ходили на вечірні дискотеки, а під час розважальних вистав та конкурсів, підготовлених іншими загонами табору, наші діти були зацікавленими глядачами. Батьки дітей з аутизмом, які одночасно були їх супроводжуючими, спостерігали і не без задоволення виявляли нові вміння та навики соціальної комунікації своїх дітей», - розповідає мати Галина Мищишин.

«Такі спостереження додають натхнення та твердої надії у вірності докладених зусиль і з боку міської ради, і громади батьків. Адже такі події вкотре ламають стереотипи (навіяні суспільству чи то пак вузькоглядними фільмами, чи однотипними інформаційними вибірками), що діти з аутизмом замкнені в собі, не потребують жодних соціальних контактів, не здатні на емоції... Вкотре ми пересвідчуємось, що наші діти, точно так само, як і їх ровесники, мають потреби у суспільній комунікації. Просто їх особливість не дає їм змоги робити це правильно. І лише правильно створені умови надають таким дітям можливості розвитку спілкування та соціальної інтеграції.

Група батьків дітей з аутизмом, які пройшли оздоровлення у таборі, висловлює щиру вдячність за співпрацю та розуміння проблематики дітей з інвалідністю директору департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради пані Слічній Галині Миколаївні та директору оздоровчого табору «Ватра» Дроцику Володимиру Миколайовичу.

Ми сподіваємось, що інші міста України з радістю переймуть наш досвід в організації літнього відпочинку для дітей з особливими потребами!» - зазначила мати Наталія Гладка.

111 P7110183 P7110203 P7110237 P7130298 P7130331

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: