«Львівгаз» не отримало 10 млн грн: газопостачання області під загрозою

Постачання газу у Львівській області опинилися під загрозою через відсутність коштів, які не надійшли підприємствам з розподільчого рахунку. Ці кошти – понад 10 млн грн - мали бути спрямовані на підготовку до опалювального сезону, друк квитанцій споживачам, виплату зарплат працівникам і сплату податків.

Про це сьогодні, 5 серпня, під час прес-конференції сказав перший заступник голови правління ПАТ «Львівгаз» Володимир Король, повідомив кореспондент Дивись.Інфо

За його словами, з 1 липня розподілу коштів не відбувається і цілий місяць гроші зберігалися на розподільчому рахунку, котрі жодному учаснику газового ринку не надходили, що є грубим порушенням нормативних документів. На цьому рахунку було понад 100 млн грн. Відтак, «Львівгаз» не отримав 10 млн грн, «Львівгаз збут» – 1,5 млн грн.

«Від того, як працює наше товариство, залежить газопостачання всіх жителів Львівської області. Сьогодні ми забезпечуємо газом понад 780 тисяч населення і 12 тисяч юридичних осіб. Зараз наше підприємство опинилося під великою загрозою через відсутність коштів, які надходять на розподільчий рахунок від усіх категорій населення і які би мали отримати згідно з алгоритмом їхнього розподілу. Кошти з цього рахунку мають розподілятися пропорційно – для НАК «Нафтогаз України», газотранспортні організації, ПАТ «Львівгаз», ПАТ «Львівгаз збут» тощо. Відповідальною за розподіл коштів є Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП)», – розповів Володимир Король.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: