Минулого місяця Львівська митниця перерахувала до держбюджет майже 900 млн грн

Сьогодні, 6 серпня 2015 року, відбулась спільна прес-конференція в.о. начальника Львівської митниці ДФС Левка Прокіпчука та начальника Західного регіонального управління Державної прикордонної служби України Володимира Плешка на тему: «Підсумки роботи митної та прикордонної служб за липень 2015 року».

Як зазначив в.о. начальника Львівської митниці ДФС Левко Прокіпчук, робота митниці у липні цього року передусім була спрямована на виконання завдань Президента України, озвучених під час координаційної наради силових структур у Львові 2 липня.

На нараді було вказано на припинення контрабанди, зокрема бурштину, створення спільних пунктів пропуску та збільшення надходжень до Держбюджету (50% понадпланових надходжень планується на ремонт доріг Львівщини).

За всіма отриманими завданнями Львівська митниця уже має позитивні результати.

Так, у липні 2015 року Львівська митниця ДФС перерахувала до Державного бюджету України 893,8 млн. грн., що на 233 млн. грн. (на 35,3%) більше, ніж у липні 2014 року та на 9,4%, або на 76,4 млн. грн. більше, ніж у червні 2015 року. Середньоденні перерахування у липні ц.р. становлять 38,8 млн. гривень.

Індикативний показник на липень поточного року, доведений ДФС України, виконано на 120,7%, перевиконання складає 153,4 млн. гривень. Варто зазначити, що таких показників митниця досягла, незважаючи на те, що тепер митне оформлення нафтопродуктів здійснює Енергетична митниця ДФС (раніше щомісяця митні платежі за оформлення нафтопродуктів у Львівській митниці становили в середньому 150 млн. грн.).

Загалом з початку року митницею перераховано до бюджету 5572,8 млн. грн. митних платежів, що на 2223,4 млн. грн., або на 74,7% більше, ніж у січні-липні 2014 року. Індикативний показник (4663,5 млн. грн.) виконано на 119,5%.

Забезпечити надходження до Держбюджету вдалось завдяки активізації роботи у напрямі сприяння зовнішньоекономічній діяльності, протидії митним правопорушенням.

Щодо припинення контрабанди, то наслідком аналітичної роботи, взаємодії з правоохоронними органами, а також з митними органами іноземних країн стало порушення митницею упродовж липня 2015 року 253 справ про порушення митних правил на суму 6,85 млн. гривень.

У липні цього року митниця запобігла 10 випадкам незаконного переміщення бурштину, складено 10 протоколів про порушення митних правил, за якими вилучено понад 180 кг дорогоцінного каміння (бурштину). У 5 випадках його переміщення відбувалось з приховуванням від митного контролю в конструктивних порожнинах транспортних засобів з використанням спеціально виготовлених сховищ (тайників).

Також цього місяця у напрямі боротьби з незаконним переміщенням зброї через митний кордон України складено 7 протоколів про порушення митних правил за фактами незаконного переміщення зброї, а саме: кожух-затворів, пневматичних гвинтівок та складових частин до вогнепальної зброї. У 2014 році за аналогічний період зафіксовано 1 випадок незаконного переміщення пневматичної гвинтівки.

Щодо організації спільного контролю у пунктах пропуску на українсько-польському кордоні, то з цього питання відбулось дві зустрічі представників прикордонних і митних служб України та Республіки Польщі. На них розглядалось питання запровадження спільного контролю у пунктах пропуску «Рава-Руська – Гребенне», «Краковець – Корчова» та «Шегині – Медика» (в інших пунктах пропуску вони вже існують) та різні варіанти проведення спільного контролю. Представники чотирьох служб погодились, що оптимальним рішенням було б запровадження прикордонного та митного контролю службами обох країн в одному місці на території пункту пропуску країни в’їзду, а саме:

–       при в’їзді в Україну (виїзд з Республіки Польща) – в українській частині пункту пропуску;

–       при виїзді з України (в’їзд до Республіки Польща) – на польській частині пункту пропуску.

Проте організація здійснення контролю в такому порядку потребує його нормативно-правового врегулювання та зміни інфраструктури відповідних частин пунктів пропуску.

Не меш важливим питанням, над яким постійно працює Львівська митниця ДФС спільно з прикордонною службою, є зменшення черг у пунктах пропуску. Основною причиною виникнення черг стало збільшення товаро- та пасажиропотоку. Так, порівняно з минулим місяцем кількість транспортних засобів збільшилась на 9,2%, громадян – на 14,2%, вантажів – на 3%.

Сьогодні з метою уникнення черг на кордоні вже вжито низку заходів, зокрема:

-        запроваджено експеримент у пункті пропуску «Шегині» щодо оформлення транспортних засобів на виїзд з України в одному приміщенні за принципом однієї зупинки;

-        розповсюджуються буклети щодо проїзду в інші пункти пропуску;

-        інформацію про черги розміщують на інформаційних стендах (моніторах) заправних станцій;

-        узгоджено з польськими прикордонними та митними службами питання щодо виділення додаткових смух руху в пункті пропуску «Грушів – Долгобичув».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: