У Львові презентували новий етап експерименту реформи міліції (відео)

Сьогодні, 7 серпня, у Львові презентували черговий етап експерименту з впровадження нових форм і методів у роботі міліції. Повідомляє кореспондент Дивись.Інфо.

Спільниий експеримент Консультативної місії ЄС та міліції Львівської області з впровадження нових реформ і методів роботи на базі Самбірського міськвідділу розширили на чотири сусідні райвідділи.

Після того, як перші здобутик експерименту були визнаті успішними Самборі, МВС розпорядилося поширити експеримент у Жовківському, Турківському, Старосамбірському та Мостиському районах.

В зазначених районах будуть створені нові групі швидкого реагування за прикладом Самбірського міськвідділу. Вони будуть забезпечені необхідною кількістю автотранспорту, пально-мастильними матеріалами та додатковим фінансуванням.

Під час офіційної презентації був запрошений голова регіонального відділу Консультативної місії ЄС Удо Мьоллєр і представники влади та керівництво Львівського обласного управління міліції, яке куруватиме процесом експерименту.

«Я згадую результати минулорічного дослідження, яке засвідчило, що більшість працівників міліції готові до змін, це показує, що в організації є дуже багато працівників, котрі готові працювати для того, аби служити людям», – наголосив голова регіонального відділу Консультативної місії ЄС Удо Мьоллєр.

Начальник штабу ГУМВС в Львівській області Юрій Гладун зазначив, що потрібно змінити своє ставлення і змінитися самому. У цьому випадку не всі готові мінятися, не змінюють ні поведінки, ні відношення до людей і до роботи, але вони хочуть міняти інших.

Зазначимо, що у експерименті будуть задіяні усі працівники райвідділів, в кожному з яких близько 120 – 150 міліціонерів.

Поширений експеримент триватиме до 30 вересня цього року.

Результати проекту будуть проаналізовані Експертною радою з питань захисту прав людини в системі органів внутрішніх справ МВС щодо доцільності поширення експерименту в інших територіальних органах внутрішніх справ.

Додамо, що суть реформи полягає у тому, що всіх міліціонерів райвідділу ділять на 4 групи швидкого реагування та розподіляють між ними територію обслуговування і обов’язки. Ці групи забезпечують автомобілями та засобами зв'язку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: