На Львівщині стартував дитячий веломарафон «Діти за мир та євроінтеграцію України»

7 серпня на Львівщині стартував дитячий веломарафон «Діти за мир та євроінтеграцію України» (Україна-Польща). Подорож з українського містечка Соснівка до польського містечка Освенцім здійснять 10 велосипедистів (8 дітей і 2 дорослих), повідомила Дивись Інфо прес-служба ЛМР.

Організовує дитячий веломарафон Благодійний Фонд «Еко-милосердя», за підтримки Сокальської районної ради. До фінансування акції долучилися підприємці Андрій Залівський з командою «Самопомочі», Володимир Проскурнін, Ростислав Фігурко, о.Михайло Низкогуз, о.Володимир Ващук та інші.

Як розповів керівник проекту, Президент БФ «Еко-милосердя» Павло Савчук, діти за 24 дні подолають відстань 1245 км, всередньому проїжджаючи 60 км щодня та зустрічаючись на маршруті зі своїми ровесниками, представниками влади та громадських організацій. До прикладу, в Освенцімі діти відвідають всесвітньо відомий музей «Аушвіц - Біркенау», який є символом війни, а у м. Затор, що поруч, діти відвідають найбільше у Польщі дитяче розважальне містечко – символ миру і щасливого дитинства.

Метою заходу є не лише пропаганда здорового способу життя, але й привернення уваги української та європейської громадськості до процесу європейської інтеграції України та необхідності миру для Європи.

Фінішуватимуть велосипедисти 30 серпня в м. Белз, де візьмуть участь в Європейських Днях Добросусідства «Белз – Корчмин, Україна – Польща».

Контакти: керівник веломарафону, президент БФ «Еко-милосердя» Павло Савчук, тел. +38 063 7830955, www.ecomercy.io.ua, е-mail: [email protected].

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: