Садовий відвідав картонно-паперову компанію

Міський голова Львова Андрій Садовий відвідав ПрАТ «Картонно-паперова компанія». На підприємстві працює 306 осіб, середня зарплата становить близько 4,5 тис грн., інформує прес-служба ЛМР

«Картонно-паперова компанія» має у Львові дуже добру славу, її пам’ятають люди зі старих часів. Що тут є приємним, що є обладнання, яке має давню історію, і є сучасне обладнання. Тобто, фабрика постійно модернізовується і 300 людей мають хорошу зарплату. Середня зарплата – 4,5 тис. грн. Чим це вигідно для міста? Це все екологічно чисте виробництво. Навіть ручки вони роблять екологічно чисті. Завдання міста – максимально сприяти і допомагати. Шкода, звичайно, що ми маємо проблеми державного рівня. От скільки ми вже спілкуємося на наших виробництвах львівських – всі вони страждають від контрабанди, коли в Україну завозиться масово без сплати мита, без сплати податків та чи інша сировина, яка вбиває нашого виробника. Це є легка промисловість, це є паперова галузь і інші виробництва. Якщо уряд прислухається до тих ідей і пропозицій, які ми раніше давали, щоб все-таки ввести управління зі сторони, взяти англійські чи інші компанії, то звичайно можна буде і збільшувати виробництво, і брати більше людей, що дуже важливо.

Мені приємно, що підприємство стоїть сьогодні стоїть перед новим обладнанням, яке воно має бажання закупляти, а це означає, що ми будемо збільшувати ринки праці», - сказав міський голова Львова Андрій Садовий.

ПрАТ «Картонно-паперова компанія», а до недавна – ВАТ «Львівкартонопласт», створене в 1946 р. на базі виробничих площ невеликого механічного заводу. В цей час було змонтовано дві картоноробні машини, вивезені з післявоєнної Німеччини. Протягом десятиріч планової соціалістичної економіки підприємство інтенсивно розвивалося, будувались нові цехи, під’їзні колії. Зараз «Картонно-паперова компанія» виготовляє готові вироби та напівфабрикати із макулатурного картону і целюлозного паперу.

Основні види продукції – картон (основа, бобіни, листи), вироби з картону (гільза, кутник), основа целюлозна, туалетний папір, рушнички, серветки. Готова продукція (картон або целюлозна основа) отримується при переробці макулатури чи целюлози шляхом розмолу, очистки і виливки на сіточні столи з подальшим сушінням на циліндрах. Кінцевий продукт (туалетний папір, рушник, гільза, лист картону, бобіни) отримують при подальшій переробці власного напівфабрикату – основи із целюлози на перемотувально-різальних станках.

Підприємство забезпечене необхідним технологічним паром, що виробляється на власній модернізованій котельні. Обладнання включає дві основні лінії: значно оновлену, з заміною більшості вузлів та агрегатів, лінію виробництва картону та нову лінію виробництва целюлозної основи для санітарно-гігієнічних виробів з високим ступенем автоматизації керування процесом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: