Мешканців Львівщини закликають утриматися від відвідування лісів

На території Львівської області зафіксовано суттєве підвищення денної температури повітря до 34° тепла, місцями спека до 37°, без опадів. На більшій частині території області спостерігається висока пожежна небезпека (4 клас), у північній частині території–пожежна небезпека (5 клас). У зв'язку із цим набрала чинності норма про заборону відвідування лісів населенням відповідно до розпорядження голови Львівської державної адміністрації, повідомила Дивись Інфо прес-служба ЛОДА.                 

Львівське обласне управління  лісового та мисливського господарства закликає мешканців області утриматися від відвідування лісів, не розводити багаття у недозволеному місці, не дозволяти дітям гратися з вогнем, бути обережними з вогнем у межах будь-якої природної території.

"Ніколи не підпалюйте стерню та траву на полях і в лісі, - наголосив начальник Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства Анатолій Дейнека. - Якщо побачите, що  це роблять інші, постарайтеся їх зупинити  і поясніть, чим небезпечне спалювання трави. Пожежу легше попередити ніж зупинити. Тому, шановні громадяни, подбайте про Ваше здоров’я та Ваших дітей! І не забувайте, що спалюванням завдається шкода здоров’ю всім оточуючим людям!".

За словами Анатолія Дейнеки, невелике загорання трави можна загасити самому. Іноді досить просто затоптати полум’я, або залити його водою. Якщо ж пожежа розгорілася, то якнайшвидше потрібно зателефонувати до служби порятунку за телефоном "101" чи повідомити лісову охорону (тел.297-61-21) або органи місцевого самоврядування.

До речі, за випалювання стерні, луків, пасовищ, ділянок із степовою, водно-болотною та іншою природною рослинністю або її залишків передбачено накладення штрафу на громадян від 170 до 340 грн., а на посадових осіб від 850 до 1190 грн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: