У Львові відбудеться міжнародний шаховий турнір з нагоди 150-річчя Шептицького

12 серпня у головній залі "Львівської політехніки" о 14:00 розпочнеться міжнародний шаховий турнір з нагоди відзначення 150-річчя Митрополита Андрея Шептицького. Про це Дивись. Інфо повідомили у прес-службі громадської ради "Святий Юр".

У турнірі, присвяченому 150-річчю з дня народження Митрополита Андрея Шептицького візьмуть участь провідні гросмейстери Львова: чемпіонки світу в різних номінаціях сестри Анна і Марічка Музичук, переможці і призери міжнародних турнірів – наш гість з Ісландії Маргейр Петурссон, Адріан Михальчишин (Словенія), Ярослав Жеребух (США), Олександр Сулипа, Михайло Олексієнко, Андрій Волокітін, брати Юрій та Андрій Вовки, Олександр Іпатов (Туреччина), Олександр Арещенко, Мартин Кравців – члени «Клубу львівських гросмейстерів», який проводить не тільки спортивну діяльність, але й бере участь у різноманітних суспільних акціях. Зокрема, цього року було зіграно товариський матч з шахістами Одеси, проведено бліц-турнір із збором коштів на лікування бійців АТО.

Організаторами цього дійства стали Громадська Рада «Святий Юр», Благодійний Фонд «Святий Юр», НУ «Львівська Політехніка», Львівська обласна федерація шахів.

На початках своєї розвиненої праці Митрополит Андрей звернув пильну увагу на серце Архиєпархії – Духовну семінарію. Митрополит став переводити візитації, ходив на богослужіння, на рекреацію, грав з питомцями в шахи, адже

древня інтелектуальна гра на шахівниці була Андрею Шептицькому небайдужа. Особистим світським секретарем Митрополита багато років був найкращий український шахіст міжвоєнного періоду професор Степан Попель, тож можна сподіватися, що й їхні розмови не раз торкалися шахів.

Шахи з давніх-давен були популярні у Львові. 25 листопада 1894 року у Львові було засновано перший на теренах Галичини шаховий клуб, після Першої світової війни одним з найсильніших у місті було Товариство українських шахістів ТУШ, з якого вийшли відомі і сильні майстри на чолі зі Степаном Попелем (1907 – 1987).

В честь цього видатного шахіста у Львові провели три міжнародні турніри (1996, 1999, 2003). В Турці, де неподалік , у селі Комарники, у сім’ї священика народився Степан Попель, його іменем назвали місцевий шаховий клуб.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: