У Храмі святого священномученика Йосафата підвищено рівень доступності

У ще одному об’єкті з духовного середовища Львова підвищено рівень доступності для потреб слабозорих мешканців. Так, на сходах храму святого священномученика Йосафата (вул. Замарстинівська, 134) інстальовано 50 метрів спеціалізованої тактильної стрічки жовтого кольору, яка сигналізує людям із слабким зором про сходові елементи, повідомили Дивись Інфо у прес-службі ЛМР.

Відомо, що саме у Шевченківському районі Львова, де, власне, розташований храм, проживає найбільша кількість осіб з порушенням функції зору в місті.

Участь у поклейці тактильної стрічки взяли працівники управління соціального захисту Львівської міської ради, спільно із настоятелем храму отцем Романом Лагішем.

Для вибору правильності стрічки, яка б відповідала вимогам доступності, проведено консультації із керівництвом Львівської обласної організації УТОС та Львівського обласного осередку ВГО «Українська спілка інвалідів – УСІ».

Нагадаємо, що для прихожан, які в силу обставин не можуть бути присутніми на Службі Божій в храмі святого священномученика Йосафата, ведеться онлайн-трансляція Служби на сайті: http://www.cssr.lviv.ua/translyatsiya/.

Довідка

Церква святого священномученика Йосафата — діючий греко-католицький храм у Львові на вулиці Замарстинівській, 134. Колишній костел святого Франциска Ассізького отців капуцинів (РКЦ). Місце перебування мощей (останків) блаженного УГКЦ Миколая Чарнецького.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: