У Львові визначать кращі єврейські страви

VII Міжнародний фестиваль єврейської музики Lviv Klez Fest пройде у Львові 18-31 серпня 2015 року. Цього року вперше у межах фестивалю єврейської культури у місті визначатимуть страву Lviv Klez Fest. Мета конкурсу — популяризація автентичної єврейської кухні, повідомила Дивись Інфо прес-служба ЛМР.

Відтепер в рамках фестивалю єврейської культури у Львові кращу страву визначатимуть щороку. Після цього страва-переможець впродовж року буде входити у меню двох ресторанів єврейської кухні у Львові: у Галицькій жидівській кнайпі «Під Золотою Розою» та в ресторані «Єрусалим».

Конкурс проходитиме у два етапи:

  • 16 серпня (неділя) 13:00 год. — приготування страв конкурсантами;
  • 23 серпня (неділя) 19:30 год. — оголошення та нагородження переможця, концерт.

Умови конкурсу: учасниками можуть стати професійні чи непрофесійні кухарі, майстерні господині, які вміють смачно готувати автентичні єврейські страви.

Критерії оцінки страви: традиційна страва єврейської кухні, смак, презентація та можливість адаптації для приготування в ресторані.

Кількість учасників: до 15 осіб.

Склад журі (до 6 осіб): представники Всеукраїнського єврейського благодійного фонду «Хесед Ар'є», ресторанів «Під Золотою Розою» та «Єрусалим», а також досвідчені господині єврейської громади Львова.

Подарунок переможцю: сертифікат на вечерю в Галицькій жидівській кнайпі «Під Золотою Розою» на суму 400 грн. та внесення в меню імені автора страви.

В день конкурсу учасник презентує вже готову страву разом з описом історії та особливостями її приготування, інгредієнтів та з повним рецептом. Цього ж дня журі проводить оцінку страв за 5-бальною системою, згідно з кожним критерієм, і визначає переможця простою більшістю балів. Якщо виявиться декілька страв з однаковою кількістю балів, то перемагає та страва, яка набрала більше балів за критеріями «смак» та «можливість адаптувати до ресторанного приготування».

Повна програма цьогорічного Lviv Klez Fest за посиланням: http://www.klezfest.lviv.ua/, https://www.facebook.com/lvivklezfest.

Контактна особа: 050 431 55 84 (Христина Василько).

Довідка

За ініціативи ВЄБФ «Хесед-Ар’є», за підтримки Американського Єврейського Об’єднаного Розподільчого Комітету «Джойнт» та Компанії «Холдинг емоцій !Fest», вже 6 років поспіль (з 2009 року) у Львові проходить Міжнародний фестиваль єврейської музики – Lviv Klez Fest.

Це не просто концерт, що триває кілька днів. Упродовж тижнів на різноманітних майданчиках у місті лунають єврейські мелодії та пісні, можна побачити танці та театральні вистави, взяти участь у пісенних або танцювальних майстер-класах, а малюків розважити на дитячому святі. Кожний фестиваль завжди має «родзинку»: театралізоване єврейське весілля в самому серці Львова – на площі Ринок. А гала-концерт, який відбувається просто неба – це традиційно незабутні виступи зірок єврейської музики, які приїжджають з різних куточків світу: України, Росії, Молдови, Польщі, Австрії, Німеччини, Франції, Великобританії, Швеції, Ізраїлю, США.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: