У Немирові на Яворівщині селищний голова блокує створення територіальної громади

У середу, 12 серпня, відбулася зустріч представників Офісу реформ з головами міських, селищних та сільських рад Яворівського району. Участь у зустрічі взяли директор Офісу реформ Орест Матвіїшин, експерт Андріан Фітьо та Юрій Татомир із громадської організації "Розвиток громад", повідомила Дивись Інфо прес-служба ЛОДА.

Орест Матвіїшин розповів про переваги об'єднання територіальних громад, новововведення, які найближчим часом будуть прийняті Верховною Радою щодо прийняття рішень про призначення виборів голови та депутатів об'єднаної територіальної громади, зміни до проекту Конституції щодо утворення у районних та обласних радах виконавчих комітетів та введення посад префектів в обласних державних адміністраціях.

Андріан Фітьо ознайомив присутніх з економічними передумовами формування спроможних громад, фінансовим забезпеченням структури об'єднаної територіальної громади, порядком формування бюджету.

На зустрічі також було піднято питання про саботування створення територіальної громади Немирівським селищним головою. На прохання сільських та селищних голів, які входять в Немирівську об'єднану територіальну громаду, у п’ятницю, 14 серпня, відбудеться зустріч представників Офісу реформ, Яворівської РДА, голів, депутатів та мешканців населених пунктів, які хочуть увійти в Немирівську територіальну громаду. На ній питання формування Немирівської територіальної громади має бути зрушене з мертвої точки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: