Активісти вимагають закриття російських «Сбербанк» та «VS Bank» у Львові

ГО «Розвиток громади», ГФ «Рабів до раю не пускають» та ГО «Самооборона Львівського Євромайдану» прийшли сьогодні до кількох відділень російських банків з вимогою негайного закриття.

Про це повідомляє кореспондент «Вголосу».

Громадські активісти прийшли до відділень «VS Bank» та «Сбербанк России», розклеїли на їх вітринах та вручили працівникам вимоги про закриття установ. Львів’яни вимагають цього вже до Дня Незалежності.

Голова ГФ «Рабів до раю не пускають» Іван Спринський повідомив, що він отримав кілька анонімних листів про те, що невідомі патріоти України через два тижні вдадуться до рішучих та радикальних дій, тому насамперед вирішив «виконувати правоохоронну функцію і функцію випередження конфлікту».

У канцелярії «VS Bank» вимоги активістів підписали, тож тепер вони чекатимуть подальших дій установи. У «Сбербанку России» до активістів ніхто не вийшов, тож їм довелося наклеїти документ з переліком вимог просто на вітрину.

«Дуже дивно, що влада не реагує на це. Тому ми готуємо звернення до депутатів, щоб проконтролювати законність діяльності таких установ Російської Федерації. Ті установи, які працювали під російськими назвами, міняють їх. Вони купують бренди з іноземними назвами, таким чином, народ не знає, чи то є російський виробник, чи іноземний. Тому наше завдання на цей момент – показати, які компанії, що міняли імена, є проросійськими», – повідомив голова ГО «Розвиток громади» Олег Долінський.

Активісти закликали львів’ян приєднуватися до безстрокової акції.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: