Блавацький: Мінагрополітики покриває одіозного чиновника Анатолія Дейнеку

Міністерство аграрної політики та продовольства України покриває одіозного чиновника, прислужника режимів Кучми та Януковича Анатолія Дейнеку, який за нової влади отримав посаду начальника Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства. Про це заявив голова ГО «Люстрація та чесність» Михайло Блавацький, коментуючи відповідь Мінагрополітики на звернення стосовно неприпустимості призначення на високу посаду згаданого чиновника.

«Замість проведення міжвідомчої перевірки із залученням правоохоронних і контролюючих органів фактів порушень, викладених ГО «Люстрація та чесність», Міністерство робить відписку, що, мовляв, факти «свого підтвердження не знайшли», й скеровує нас до правоохоронних органів. Ми, звичайно, звернемося й до правоохоронних структур, однак прикро, що профільне Міністерство не має застережень до призначення такого одіозного чиновника, який раніше віддано служив Кучмі та Януковичу, за керівництва якого знищено величезні площі найкращих лісів Львівщини і над яким тяжіє корупційне минуле. Я не вірю, що в Мінагрополітики не знають, хто такий Анатолій Дейнека, а отже - міністра влаштовує така людина на посаді начальника Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства. Такі кроки ганьблять нову післямайданівську владу, нівелюють здобутки Революції Гідності», - зазначив Михайло Блавацький.

Голова ГО «Люстрація та чесність» наголосив, що саме за «господарювання» Анатолія Дейнеки на Львівщині відбувалася масове незаконне вирубування здорового лісу, вивезення елітної деревини, розпродано майно лісництв. Зафіксовано чимало правопорушень правоохоронними органами й органами контролю. Зокрема, за даними ГУ УМВСУ у Львівській області, у 2013 році розпочато досудове розслідування у 240 кримінальних провадженнях за фактами незаконного вирубування лісу, з яких 33 скеровано до суду. У 2012 слідчі органи порушили 75 кримінальних справ за ознаками злочину, передбаченого статтею 246 КК України , з яких 30 скеровано до суду з обвинувачувальним висновком. У 2011 році порушено 36 кримінальних справ за фактом незаконного вирубування лісу. З них 16 стосовно 16 осіб скеровано до суду з обвинувачувальними висновками. За даними Управління боротьби з економічною злочинністю ГУМВС у Львівській області лише за минулий рік виявлено 94 кримінальних правопорушення у сфері лісового господарства, притягнуто до кримінальної відповідальності 73 особи, з яких 14 посадовців лісогосподарських підприємств. Також громадськості відомо про скандал довкола незаконної приватизації й відчуження приміщень лісництв на користь осіб, наближених до Анатолія Дейнеки.

Михайло Блавацький наголосив, що громадськість домагатиметься звільнення одіозного посадовця.

Нагадаємо, що ГО «Люстрація та чесність» звернулася до міністра аграрної політики й продовольства, а також до Президента України стосовно зловживань в лісовому господарстві Львівщини та з вимогою звільнення з посади начальника Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства Анатолія Дейнеки. Активісти вважають таке призначення ганебним, оскільки йдеться про особу, яка тривалий час перебувала на високих посадах в лісовому господарстві й причетна до створення злочинних корупційних схем, він співпрацював зі злочинним режимом та підозрювався у зловживанні службовим становищем та незаконних діях.

Прес-служба ГО «Люстрація та чесність»

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: