На Львівщині здійснили сходження на гору Маківку (фото)

16 серпня 2015 року з нагоди відзначення Дня Незалежності України та Дня державного Прапора України успішно відбулося сходження на гору Маківка за участю збірних команд міст та районів області. Про це Дивись Інфо повідомила заступник начальника управління молоді і спорту Львівської ОДА Оксана Вацеба.

Сходження проведено в рамках обласних комплексних змагань, присвячених Року Андрея та Климентія Шептицьких: ХХІV спортивних ігор Львівщини, VІІІ обласних ігор ветеранів спорту та змагань серед людей з інвалідністю й було присвячене 100-річчю вшанування пам'яті загиблих Січових стрільців у Першій світовій війні 1914-1918 років.

Таке традиційне сходження організовано управлінням молоді та спорту Львівської облдержадміністрації та Львівським обласним центром фізичного здоров'я населення „Спорт для всіх” за підтримки обласного центру «Інваспорт» й сектору молоді та спорту Сколівської райдержадміністрації. Особлива подяка належить Сколівському лісництву та місцевим службам МВС та медицини.

У сходженні та змаганнях зі спортивного туризму, що розпочалися між селами Тухля та Головецько Сколівського району, взяли участь збірні команди 12 районів області (Жовківського, Жидачівського, Городоцького, Пустомитівського, Сокальського, Самбірського, Стрийського, Миколаївського, Сколівського, Старо-Самбірського, Радехівського, Яворівського) та 8 збірних команд міст обласного значення (окрім м. Борислава). Загалом на Маківку піднялися 311 учасників сходження, серед яких 18 осіб з інвалідністю, які представляли команди Львова, Червонограда, Нового Роздолу, Дрогобицького, Радехівського, Жидачівського районів. Наймолодшим учасником виявився трирічний Маркіян Копиляк з м. Самбора. При цьому усі учасники отримали спеціально виготовлені значки та дрібну атрибутику від обласного центру «Спорт для всіх».

В урочистій церемонії біля Пантеону загиблих Українських січових стрільців у І Світовій війні, після панахиди, проведеної отцем Романом та отцем Андрієм, взяли участь: заступник начальника управління молоді та спорту Львівської облдержадміністрації Оксана Вацеба, керівники обласних центрів «Спорт для всіх» та «Інваспорт» Вадим Климович та Мирослав Николаєв, краєзнавець зі Щирця Стефанія Деревацька, гостя з Запоріжжя Галина Філіпова, керівники усіх делегацій.

А напередодні сходження відбувся конкурс патріотичної пісні серед усіх команд, переможців якого обирали усі учасники шляхом голосуванням за принципом Євробачення. Кращими в цьому цікавому й важливому заході виявилися: 1 місце – Наталія Шот (м. Червоноград), яка пересувається у візку; 2 місце – група «Так сі стало» (Пустомитівський район); 3 місце – група «Побратими» (Радехівський район).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: