У Мостиському прикордонному загоні реалізують пілотний проект

У пункті пропуску для автомобільного сполучення «Шегині» робоча група представників Державної фіскальної служби України та Адміністрації Державної прикордонної служби України досягли історично важливої домовленості про проведення пілотного проекту із спільного використання інформації баз даних обох відомств, повідомила Дивись Інфо прес-служба ДФС України у Львівській області.

Це перший, але дуже важливий крок до взаємного користування інформаційними ресурсами АДПСУ і ДФС та інтегрованого управління кордоном загалом, яке обов'язково приведе до прискорення процедур і безпеки перетину кордону. Концепція спільного використання баз даних була запропонована Львівською митницею ДФС та Західним регіональним управлінням Держприкордонслужби на виконання доручення Президента України щодо створення спільних пунктів пропуску на українсько- польському кордоні та протидії контрабанді.

Проект планується запровадити в дослідну експлуатацію впродовж місяця після вирішення технічних завдань та взаємної адаптації програмних продуктів.

Як відомо, з 04 серпня цього року працівники Львівської митниці ДФС спільно з прикордонниками, з метою уникнення черг на кордоні, запровадили експеримент в пункті пропуску для автомобільного сполучення «Шегині» щодо митного та прикордонного контролю за принципом єдиної зупинки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: