На Львівщині обговорили шляхи вдосконалення перетину кордону

У пункті пропуску для автомобільного сполучення «Шегині», що на ділянці відповідальності Мостиського прикордонного загону, відбулася виїзна робоча нарада представників Адміністрації Державної прикордонної служби України та центрального апарату Державної фіскальної служби України з підготовки пропозицій щодо поліпшення умов перетину кордону шляхом удосконалення технології оформлення осіб, транспортних засобів та вантажів, а також підвищення ефективності відомств у протидії корупції, повідомила Дивись Інфо прес-служба ДПСУ.

Під час наради обговорено шляхи інтеграції інформаційних систем ДПСУ та ДФСУ на рівні пункту пропуску та розглянуто концептуальну схему створення автоматизованої системи моніторингу процесів у пункті пропуску для автомобільного сполучення «Шегині».

Взаємодія інформаційних ресурсів двох контролюючих відомств є серед перших пріоритетів у загальному русі до інтегрованого управління кордоном, уникнення дублювання зусиль, прискорення та покращення прикордонного та митного контролю відповідно до завдань, визначених Президентом України.

Інформаційна інтеграція ресурсів органів управління кордоном відповідає кращим практикам Європейського Союзу і наступним кроком розвитку цього проекту має стати інформаційний обмін з контролюючими органами країн – членів ЄС. Тож, невипадково, що у робочій зустрічі в пункті пропуску «Шегині» також взяли участь колеги – прикордонники з Польської сторони.

За результатами роботи підписано протокол, яким передбачено початок пілотного проекту із побудови системи спільного використання службовцями двох відомств інформації про поточний стан прикордонного та митного контролю.

Для людей, що перетинають кордон, це означатиме спілкування з прикордонними та митними органами за принципом «Єдиного вікна» - інформація, яка надана один раз, вдруге вже запитана не буде і буде оброблюватися в автоматичному режимі.

Після налагодження технічних та технологічних питань взаємодії даний пілотний проект буде поширений на всі українські пункти пропуску для автомобільного сполучення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: