Із водіями автобусів проведуть виховну роботу

Під час наради з перевізниками, яка відбулася у Дрогобицькій райдержадміністрації, серед питань порядку денного обговорювалася тема перевезення пасажирів пільгових категорій. Особливо наголошувалося на перевезенні учасників АТО та членів сімей загиблих військових. Про це Дивись Інфо повідомила прес-служба Дрогобицької РДА

Перший заступник голови райдержадміністрації Степан Рудницький, який проводив нараду, зазначив, що ця тема навіть не повинна бути предметом обговорення, адже ці люди ціною власного життя та здоров'я захищають державну цілісність та мирне життя кожного з нас. Керівникам доручено проводити з водіями автобусів відповідну роз'яснювальну роботу, щоб не виникало прикрих ситуацій.

Керівник управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації Галина Чапля надала роз'яснення щодо пільгових категорій громадян, які мають право на безкоштовний проїзд. Вона повідомила, що у постановах Кабінету Міністрів України від 17.05.1993р. № 354 «Про безплатний проїзд пенсіонерів на транспорті загального користування» і від 16.08.1994р № 555 «Про поширення чинності постанови Кабінету Міністрів України від 17 травня 1993 р. № 354» передбачене право пенсіонерів за віком і інвалідів на безоплатний проїзд на міському пасажирському транспорті, загального користування (крім метрополітену і таксі)  та приміських маршрутах. Таким чином, особи, які належать до учасників війни, жертв нацистських  переслідувань, дітей війни, ветеранів праці, з 1 червня цього  року можуть реалізувати своє право на безоплатний проїзд  у міському та приміському транспорті відповідно до зазначених урядових рішень, як пенсіонери за віком або інваліди.

На нараді також розглядалися скарги, які надійшли на лінію 112 та спірні питання щодо перевезень на маршрутах Дрогобич - Медвежа, Дрогобич - Уличне, Дрогобич - Свидник.

Йшлося про організаційні питання проведення чергового конкурсу на пасажирські перевезення на маршрутах, щодо яких закінчується термін дії дозволів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: