Цьогоріч через підпали вп'ятеро збільшилася кількість пожеж в екосистемах Львівщини

За минулий тиждень на території Львівської області зафіксовано 222 пожежі у природних екосистемах на площі 116,94 га. З них 43 випадки горіння торфу на площі 50,2 га, 178 пожеж сухої трави та стерні на площі 51,7 га та 1 випадок горіння сільгоспкультур – пшениці, на площі 15,0 га. Про це у вівторок, 25 серпня, під час наради у голови Львівської облдержадміністрації Олега Синютки повідомив в. о. директора департаменту з питань цивільного захисту Віктор Борисенко.

За його словами, усі пожежі були своєчасно ліквідовані. "Порівняно з минулим роком зафіксовано в п'ять разів більше пожеж на території області, в п’яти з яких загинули люди, - зауважив Віктор Борисенко. - За порушення природоохоронного законодавства Держекоінспекція склала 18 протоколів. Також притягнуто до відповідальності осіб, які підпалювали суху траву та стерню".

Як зазначив начальник Головного управління ДСНС у Львівській області Сергій Дмитровський, всього впродовж серпня в екосистемах області виникло 474 пожежі на площі понад 170,0 га. "На сьогоднішній день пожежі ліквідовані. Це горіння торфу, стерні та сухої трави. Проблемними залишаються Сокальський, Радехівський та Городоцький райони, де продовжується горіння торфу. Пожежі не несуть загрози життю людей, проте запах диму неприємно впливає на мешканців", - зазначив Сергій Дмитровський. Він також додав, що ситуація в екосистемах області складна, однак контрольована.

Зважаючи на це, департамент з питань цивільного захисту облдержадміністрації вкотре закликає мешканців області припинити спалювання стерні на полях та присадибних ділянках, не допускати підпалів сухої рослинності, лісових насаджень і торфу, та дбати про власне життя та здоров'я.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: