Тимчасовим пунктом пропуску скористались дві тисячі громадян Польщі та України (відео)

23 серпня у селі Кречів, що на кордоні Львівської та Волинської області, пройшов фестиваль Єропейські Дні Добросусідств «Кордон 835». Під час фестивалю відкрили кордон між Україною та Польщею. Через річку західний Буг українці та поляки могли ходити один до одного в гості. З нагоди відкриття кордону відбулись також спортивні змагання, ярмарки, майстер-класи народних умільців та презентація традиційних страв прибужанської кухні, повідомляє кореспондент Дивись.Інфо.

За словами першого заступника львівського прикордонного загону підполковника Івана Чаплінського, святкування проходить вже в дванадцяте на українсько-польському кордоні, поблизу прикордонного знаку за номером 835 відділу прикордонної служби «Морозовичі».

«Проводиться такий фестиваль вже не перший рік за ініціативи польської сторони. Перший пропуск розпочався в 10 годині. Цього року відбулось традиційно з побудови понтонного мосту, який з'єднував на річці західний Буг Україну та Польщу. Дотримання усіх процедур забезпечили прикордонники та працівники ДФС у тимчасово розгорнутих пунктах пропуску, безпосередньо поблизу понтонного мосту. Минулого року кордон перетнуло 2 800 осіб в дві сторони", - сказав Іван Чаплінський.

Зазначимо, що в рамках Європейських Днів Добросусідства «Кордон 835» за день, послугами тимчасового пункту пропуску скористалися близько 2 тисяч громадян Польщі та України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: