У Львові реалізують проект соціальної допомоги громадянам з ментальними порушеннями

Львів соціальний. В нашому місті громадською організацією «Центр соціальної допомоги та реабілітації «Плече» реалізовується соціально-культурний проект під назвою «Проект програми соціальної допомоги та адаптації хворих з ментальними порушеннями» за фінансової підтримки управління соціального захисту Львівської міської ради. На втілення проекту в бюджеті міста передбачено кошти в сумі 10 тис. грн.

Метою проекту є допомога хворим з ментальними порушеннями (45 осіб) у подоланні соціальної ізоляції та адаптації їх у суспільстві в умовах підвищеної тривожності, допомога у вирішенні їх побутових проблем.

Так, в рамках проекту реалізовуються такі заходи:

  • навчання, підтримка та розвиток життєво-необхідних побутових навичок;
  • проведення груп взаємопідтримки з терапевтичним ефектом для прямих користувачів проекту;
  • психокорекційні заняття: успішного спілкування; алгоритми виходу з конфлікту;
  • організація дозвілля (перегляд кінофільмів, відвідування мистецько-освітніх закладів м.Львова, проведення творчих вечорів).

«Більшість заходів відбуваються у приміщенні Львівського обласного психоневрологічного диспансеру за адресою: вул. Коциловського, 30. Громадська організація «Центр соціальної допомоги та реабілітації «Плече» тісно співпрацює з вищими навчальними закладами м. Львова, студенти яких проходять практику та в якості волонтерів є ресурсом в організації та проведенні акцій», - розповів в.о. начальника управління соціального захисту Львівської міської ради Ігор Кобрин.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: