У Львові протестували новий спосіб миття електротранспорту (відео)

У Львівському тролейбусному парку випробовували нову техніку для миття транспорту. Для цього використали обладнання, яке подає воду під високим тиском. Якщо експеримент буде успішним та економічно вигідним, кілька комплектів такого обладнання закуплять для громадського транспорту, пише Західнет.

Помити тролейбус ззовні така техніка зможе за 15 хвилин. Потужний струмінь води та спеціальні хімзасоби відчистять навіть колеса.

«Тут є забруднення такі, як болото, яке потім засихає, бітум, масло. Холодною водою масло, бітум не відмиєте, скільки би ви не терли. Однозначно потрібна хімія, а також високий тиск води», – пояснив керівник відділу продажів компанії-постачальника обладнання Петро Станкевич.

Зараз на мийці тролейбусного парку для очищення машин використовують традиційні засоби – відро, щітку, ганчірку і засіб для миття вікон.

«З вулиці миємо щітками, зливаємо, потім всередині миємо так само, віниками позамітаємо. Треба з півгодини мити одну машину, якщо не більше. Залежить, який тролейбус заїде», – розповіла працівниця мийки пані Людмила.

Водночас, працівники парку стверджують, що миття водою під високим тиском для тролейбуса не підходить.

«Тут високовольтна напруга. А то високий тиск води, воно де-не-де може попасти на проводку. І двигун згорить», – переконаний водій тролейбуса пан Володимир.

Проте, електротранспорт у такий спосіб миють і у Європі, і навіть у деяких українських містах. Небезпеки тут немає.

«Тролейбуси їздять під дощем, під великим дощем, під грозами. Якщо відкрити якийсь ящик і залити туди воду – ну можливо. Але якщо робити все за технологією, я вважаю, ніякої шкоди не буде», – запевнив керівник підприємства-постачальника обладнання Юрій Колесник.

Миття транспорту – це один із напрямків міської програми «Привітне місто». Йдеться про покращення стану трамваїв та тролейбусів, які виїздять на вулиці міста. Водночас, потрібно осучаснити та полегшити роботу обслуговуючого персоналу.

Однак, навіть при застосуванні нової техніки про жодні скорочення на підприємстві не йдеться.

«Ми навпаки хочемо, щоб водіям і прибиральникам створили відповідні якісні умови їхньої роботи. Бо ми розуміємо, що так як зараз є – так не може бути», – підсумувала керівник робочої групи з питань транспорту у Львівській міськраді Марта Іванишин.

Митимуть тролейбуси з відра чи по-новому – у мерії мають вирішити вже до вересня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: