Колодій: Вірю в те, що ми проженемо ворога з нашої землі

На цьому наголосив голова Львівської обласної ради Петро Колодій у своєму виступі на Урочистій Академії з нагоди 25-річчя створення Львівської обласної Спілки політичних в’язнів України, яка відбулася 29 серпня у сесійній залі Львівської обласної ради.

У вітальному слові Петро Колодій сказав, що йому приємно бачити побратимів свого батька, який, як політв’язень, відбував у Караганді 10 років покарання та п’ять висилки, і відзначив: „Саме на Вашому прикладі воюють хлопці на сході України. Століттями триває боротьба українського народу за свою незалежність. Кров’ю мільйонів здобута незалежність. Занадто важко вона нам далася. Саме у пам’ять про ті мільйони жертв ми повинні її сьогодні відстояти”.

Голова обласної ради зацитував пророчі слова наших героїв, які збуваються сьогодні. Зокрема, Степан Бандера сказав, що прийде такий час, коли один скаже: „Слава Україні!”, і мільйони будуть відповідати: „Героям Слава!”. Саме це сьогодні відбувається. Один із провідників ОУН Зиновій Тершаковець казав: „Я вірю у нашу побіду! Але якщо не вийде, прийдуть борці, діти і продовжать нашу боротьбу, але рабами ми не будемо, ворогу не вклонимося”. Сьогодні ті діти, про яких говорив Зиновій Тершаковець, нині воюють на сході.

Відтак Петро Колодій подякував членам Львівської обласної Спілки політичних в’язнів України за внесок у розбудову нашої держави, за ту роботу, яку вони зробили у 90-х роках, робили впродовж 24-ох років Незалежності. Він також сказав, що сьогодні треба ще більш згуртуватися і далі йти до дітей у школи і говорити з ними. Таку програму Львівська обласна рада зробить і обов’язково втілить у життя.

„Ми переможемо! Україна буде саме такою, за яку боролися ви!” - наголосив очільник області.

На завершення Петро Колодій вручив нагороди від обласної ради активним членам Львівської обласної Спілки політичних в’язнів України. Зокрема, Грамотами Львівської обласної ради нагороджені Михайло Олексій, Сергій Бондаренко, Петро Вушко, Ольга Андраш, Мирослав Захарко, Марта Кравчук, Ярослав Будзин, Михайло Сіль, Любов Гладюк, Василь Близник, Володимир Лоєвич, Іван Фіалка, Богдан Яцків, Юрій Зірченко, Володимир Королюк, Ярослав Малицький, Марія Масловська, Ірина Мирош, Михайло Сенюта, Софія Федик, Роман Маслянко, Микола Римар, Лев Величко, Ходорівський та Самбірський осередки Львівської обласної Спілки політичних в’язнів України.

На урочистостях виступили засновники та теперішнє керівництво ЛО СПВУ, представники ветеранських організацій та запрошених.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: