Студент з Кенії полюбив Львів (фото)

30 серпня у Львівському  національному університеті ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З.Гжицького вібулась посвята  першокурсників у студенти. Цього року університет прийняв до своїх лав понад 600 першокурсників, а ще 400 осіб продовжили навчатися на спеціаліста та магістра. Чималий конкурс серед вступників був і на факультет харчових технологій, і на біолого-технологічний. Та найбільшою популярністю, як завжди, користувався факультет ветеринарної медицини. Про це Дивись Інфо повідомив Андрій Болкун

Щоб стати студентом і отримати фах ветеринарного лікаря, цього року за кожне місце боролись вісім вступників. Конкурсний бал багатьох абітурієнтів  був вищим ніж 190 балів і на державну форму навчання до університету зараховано вступників з конкурсними балами від 175 до 194. І ще одна особливість – цього року до університету вступали випускники практично з усіх регіонів України, а також чимало іноземців: з Польщі, Африки, Азії, і, навіть, Росії та Кенії.

Урочисту академію з нагоди посвяти першокурсників у студенти відкрив ректор університету, професор Володимир Стибель. Він привітав першокурсників, їхніх батьків  і професорсько-викладацький склад університету, побажавши усім терпіння і мудрості у такий нелегкий для країни час, успіхів у навчанні студентам і вручив символічний студентський квиток.

Прийшов привітати студентів старший лаборант кафедри загально-технічних дисциплін та контролю якості продукції Руслан Філісонов – герой нашого часу, воїн АТО, який пройшов через саме пекло, врятувавши життя шістьом своїм побратимам, був важко поранений, пережив дві клінічні смерті і вже рік перебуває на довготривалому лікуванні.  Він побажав усім мирного неба, цінувати  усі миті свого життя, любити своїх рідних, друзів, свою Україну і, головне, не марнувати даремно час. Його слухали з особливою увагою і трепетом.

Вітали першокурсників і гості: професори з Польщі Павел Сиса та Марек Козьоровський,  керівник департаменту агропромислового розвитку ЛОДА Наталія Хмиз, директор наукового-дослідного контрольного ветпрепаратів та кормових добавок Ігор Коцюмбас. Та дуже цікавим було привітання першокурсника факультету ветеринарної медицини Робіна Моні, який родом з Кенії і, щоб вступити до університету, він за рік вивчив українську мову. Робін привітав усіх гаслом «Слава Україні!», розповів про свою країну, про свій народ, економіку і традиції і заспівав одну зі своїх народних пісень. Це було дивовижею для багатьох, оскільки мова кенійця далеко не близька до української, але хлопець добре розмовляє і розуміє українську. Одразу більшість учасників урочистостей проклали паралелі між цим простим кенійським хлопцем і нашими депутатами та урядовцями, які не можуть за все своє життя вивчити мову країни, у якій живуть. Чи не хочуть…

Вітав першокурсників король Данило Галицький, прийшовши із сивої давнини, побажав їм вивчати науки, ставати сильними мужами і боронити землі Українські. Музичні привітання учасники свята отримали від оперного співака Олега Лихача, чоловічого хору «Дзвін»  та студентської хорової капели «Ватра». Благословив першокурсників настоятель церкви св.Трійці отець Степан .

Традиційно свято завершилось ходою першокурсників через символічну підкову, щоб Господь Бог, удача і щастя супроводжували їх через все  доросле життя.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: