На Львівщині від пожеж в екосистемах загинуло вже шестеро людей

Учора, 31 серпня, у с. Стремільче Радехівського району на присадибній ділянці рятувальники виявили тіло місцевого жителя, який спалював стерню та загинув від пожежі. Це вже шостий випадок порушення правил пожежної безпеки, що призвело до смерті людини. Про це Дивись Інфо повідомила прес-служба Львівської ОДА

За інформацією департаменту з питань цивільного захисту Львівської облдержадміністрації, лише 31 серпня на території 11-ти районів області та 4-ох міст обласного значення зафіксовано 31 пожежу у природних екосистемах на площі понад 9,0 га. Зокрема, 5 пожеж торфу на площі 1,3 га та 26 пожеж сухої трави на площі понад 7,7 га.

Найбільше горінь виявлено у Золочівському, Яворівському, Городоцькому районах та у містах Львів, Дрогобич, Новий Розділ. Усі пожежі своєчасно ліквідували пожежно-рятувальні підрозділи Головного управління ДСНС України у Львівській області.

Слід зазначити, що продовжується гасіння торф’яних пожеж, які виникли минулого тижня у с. Роснівка Яворівського району (залишається горіння на площі 1,3 га), у смт. Івано-Франкове Яворівського району (горить на площі 3,5 га) та у с. Піски Пустомитівського району (горить на території 1,5 га).

Незважаючи на неодноразові звернення департаменту з питань цивільного захисту облдержадміністрації, на території області продовжують фіксуватися випадки порушення правил пожежної безпеки, пов'язаних зі спалюванням стерні на приватних сільськогосподарських ділянках. Наслідком таких дій є не лише шкода довкіллю, що тягне за собою адміністративну відповідальність, але й травмування, каліцтво або смерть винуватців.

Зважаючи на те, що за інформацією Львівського регіонального центру з гідрометеорології найближчими днями на території області місцями збережеться надзвичайна пожежна небезпека (5 клас), вкотре закликаємо мешканців області припинити спалювання стерні на полях та присадибних ділянках, не допускати підпалів сухої рослинності, лісових насаджень і торфу, дбати про власне життя та здоров'я.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: