«Я побачив справжню віру людей в те, що все буде гаразд», - учасник АТО про табір духовної реабілітації у Львові

Нещодавно, 28 серпня 2015 року, завершився табір духовної віднови для 7 сімей військовослужбовців зі сходу України, серед яких - захисники, котрі були в полоні чи отримали поранення. Впродовж цілого тижня гості зі східних терен разом із військовими капеланами молились за мир в нашій державі, за наших солдатів. Окрім того, вони мали чудову нагоду краще пізнати Львів, його історію, адже щодня на учасників табору чекали цікаві екскурсії храмами, музеями, найцікавішими місцями міста Лева, а також невеликі мандрівки Львівщиною.

Учасники табору діляться, що цю поїздку не можна назвати просто екскурсією, адже цей досвід став дійсно особливим. «Тут я побачив справжню віру людей в те, що все буде гаразд. Так, йде війна, є негаразди, зрадники, важко, але все одно є віра, що все буде добре», - розповідає Андрій Єрьоменко, боєць добровольчого батальйону «Кривбас». Минулого року військовий отримав поранення під Іловайськом, у його тіло влучило кілька осколків, однак він  залишається  надзвичайно позитивною та світлою людиною, навіть з усмішкою розповідає про поранення: «Я говорю, що тепер коштую на 20 тисяч більше, ніж до війни, бо мені в правому оці замінювали кришталик».

Найбільшим відкриттям захисника стала Українська Греко-Католицька Церква та прості священики, капелани: «Я не побачив в них пихи. Вони є простими та відкритими до простих людей. І це мені надзвичайно подобається». Окрім того, Андрій Єрьоменко після цього табору духовної віднови у Львові почав спілкуватись рідною українською мовою: «46 років розмовляв російською, українську знав, вивчав. Але тепер розмовлятиму українською, бо це моя рідна мова, то чому я маю розмовляти чужою? І ті, з ким я говорю рідною мовою, відразу теж переходять на українську».

Ще одна учасниця табору Олена Нежигай, дружина бійця АТО, який був у полоні, зізнається, що у неї стільки позитивних вражень, що й зовсім не хочеться покидати місто Лева: «Саме місто є дуже гарним, а люди – добрими та відкритими. Капелани зустріли нас дуже тепло, але ми бачили не тільки їх, а й різних випадкових  людей, і просто вражені їхнім доброзичливим ставленням». Дружина військового каже, що участь у цьому таборі духовної віднови допомогла набратись натхнення та сил, а вони зараз дуже потрібні, адже боротьба, на жаль, не закінчилась.

Під час останньої спільної зустрічі душпастир Гарнізонного храму свв. апп. Петра і Павла, військовий капелан о. Тарас Михальчук, котрий провів не мало часу з учасниками табору, поділився з ними своїми думками: «Я був дуже приємно вражений, бо із самого початку не відчувалось штучного бар’єру між нами. Насправді, Україна єдина. Я бачу, що завдяки вам наші великі патріотичні ідеї мають добру нагоду розвиватись на сході нашої держави. А ми зі своєї сторони намагатимемось підтримувати вас».

Нагадаємо, духовна реабілітація учасників АТО разом з родинами відбувається в рамках співпраці Центру Військового Капеланства ЛА УГКЦ та волонтерів східних терен України.

Військові капелани та учасники табору висловлюють щиру подяку Союзу Українок Америки, завдяки підтримці якого вдалось організувати цей табір. 

Капеланство.info

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: