На Науковій розпочали роботи зі заміни магістральної теплової мережі

Як повідомили у ЛМКП «Львівтеплоенерго», минулого тижня розпочалися ремонтні роботи зі заміни теплової мережі на вул. Науковій, в рамка реалізації проекту «Модернізація центрального теплопостачання м. Львова», що фінансується Європейським банком реконструкції та розвитку.

Одним із пунктів Проекту передбачено заміну застарілих магістральних мереж на вул. Драгана, Луганській та на двох ділянках по вул. Науковій.

На сьогодні роботи розпочато на двох відрізках теплової мережі на вул. Науковій. Тривають роботи по розкопуванню старої мережі. Визначення часу демонтажу старих трубопроводів і монтажу нових буде відомо наступного тижня.

Перша ділянка - ВУЛ. НАУКОВА (ВІД ТК-0603 ДО ТК-0606)

Ділянка магістральної мережі ДУ 700, довжиною 220 м від нової теплової камери TK-0603 до наявної TK-0606 в існуючому напрямку. На цій ділянці передбачено зменшення діаметру трубопроводу до ДУ 500.

Друга ділянка - ВУЛ. НАУКОВА (ВІД ТК-0606 ДО ТК-0611)

Ділянка магістральної мережі ДУ 500, довжиною 670 м від теплової камери TK-0606 до TK-0611 в існуючому напрямку.

Ці ділянки тепломережі збудовані в 1973 р. Тут міська каналізаційна мережа, маючи незначну глибину залягання, не спроможна забезпечити дренаж. У зв'язку з зовнішньою корозією труб, на відрізках цих мереж частішали зупинки роботи, що потребувало ремонту для усунення аварійних поривів тепломереж. За останній роки тут було близько 8 поривів.

Наявні підземні трубопроводи на чотирьох ділянках прокладені у збірних бетонних каналах 2500×1200 мм на ковзних опорах. Вони зазвичай розташовані під тротуарами, що полегшить організацію робіт без порушення автомобільного руху. Однак, у деяких випадках можуть встановлюватись під проїзною частиною.

Ці ділянки містять велику кількість камер із засувками, спускниками та компенсаторами, які потребували реконструкції (а в деяких випадках - нового будівництва) та нового обладнання з огляду на їх застарілість, а також монтажу нових попередньо ізольованих труб.

Заміна цих ділянок теплової мережі дасть можливість вирішити проблему підтоплення каналів і покращити їх дренаж та забезпечить надійне і стабільне теплопостачання.

Нагадаємо, ЛМКП «Львівтеплоенерго», комунальне підприємство у сфері централізованого теплопостачання, що перебуває у повній власності міста Львова, подало запит до Європейського банку реконструкції та розвитку щодо надання кредиту на підтримку Програми пріоритетних інвестицій з енергоефективності інфраструктури ЦТ.

Програму пріоритетних інвестицій розроблено, зокрема, для заміни окремих ділянок застарілих мереж - магістральних трубопроводів, які мають стратегічне значення. Підвищення якості й надійності теплоізоляції, а також зменшення діаметрів дозволить зменшити втрати тепла на відповідних ділянках.

Згідно з Кредитною угодою та Договором гранту, які підписані 13 червня 2013 року між ЛМКП «Львівтеплоенерго» та Європейським банком реконструкції та розвитку, ЛМКП «Львівтеплоенерго» отримує 20 млн. євро кредиту від ЄБРР і 10 млн. євро гранту від фонду Е5Р.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: