Українські та польські науковці спільно обговорили питання міграції

Про сучасний стан українсько-польської міграції йшлося під час Міжнародного симпозіуму, який відбувся у четвер, 3 вересня, у Національному університеті "Львівська політехніка". 

У симпозіумі взяли участь голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка,  Віце-маршалек Сейму Республіки Польща Марек Кухцінський, Генеральний консул Польщі у Львові Ярослав Дрозд, голова Представництва Міжнародної організації з міграції в Україні Манфред Профазі, науковці, а також депутати Верховної Ради України та Сейму Республіки Польща.

синюткаа

Організатори відзначають, що сьогодні ця тема є надзвичайно актуальною, адже у сучасних кризових умовах значно активізувалася міграція українців до Польщі.

На думку директора Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою Ірини Ключковської, слід посилити зв'язки з тими людьми, які працюють за межами нашої держави, а також необхідно перевести процес міграції у легальне русло. Водночас, на її переконання, потрібно використати знання, здобуті нашими студентами за кордоном, та сприяти їхньому працевлаштуванню в Україні.

На переконання керівника області Олега Синютки, сьогодні ситуацію щодо трудової міграції слід детально проаналізувати, а також спрогнозувати її масштаби у майбутньому. Також він закликав використати досвід Польщі у цьому питанні.

синюткааа

"Бажаю професійної дискусії, яка дала б можливість народним депутатам на законодавчому рівні врегулювати проблеми, пов'язані з питаннями міграції", - наголосив у вступному слові голова ОДА. Окрім цього, Олег Синютка звернув увагу присутніх, що потрібно також подбати й про осередки, де проживають та працюють українці поза межами нашої держави.

До слова, організаторами симпозіуму є Підкомітет з питань регіонального та транскордонного співробітництва між Україною та країнами ЄС Комітету Верховної Ради України з питань євроінтеграції, Львівська обласна державна адміністрація, Національний університет «Львівська політехніка» та Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: