Відновлення історичної правди і боротьба з російською пропагандою – топові теми на історичному майданчику Форуму, - В'ятрович

На Форумі видавців у Львові, який пройде 9-13 вересня, працюватиме історичний майданчик, в рамках якого відбуватимуться дискусії, відкриті лекції, презентації історичних книжок, виставки. Програма «Уроки історії» підготована спільно з Українським інститутом національної пам’яті (УІНП).

Про це сьогодні на прес-конференції розповів голова Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович, повідомляє кореспондент Дивись.Інфо.

За словами Володомира В'ятровича, заходи в рамках історичного майданчика відбуватимуться на двох локаціях – Національний музей «Тюрма на Лонцького» і готель «Жорж». На Львівського Форумі видавців буде вперше представлено виставку "Українська друга світова" і відкрита виставка "Воїн крізь віки".

«У час, коли країна понад рік живе з війною — дуже важливо зрозуміти уроки війни попередньої і знати справжній її перебіг та механізми. Тож важливі теми відновлення історичної правди, боротьби з радянською та російською пропагандою, збудованою на історичних міфах, цілком закономірно входять у коло зацікавлень учасників та гостей Форуму. Наше завдання зробити максимально насиченими ці дискусії. УІНП чимало розробок присвятив ролі українців у цій війні. Робота історичного майданчика на Форумі стане кульмінацією цієї цілорічної дискусії.», – сказав Володимир В’ятрович.

Також він додав, що історики не можуть відмежовуватися від сучасних подій, адже історія опинилася в епіцентрі інформаційної війни. Тому ряд заходів будуть присвячені останнім подіям в Україні – Революції Гідності, анексії Криму та війні на Донбасі.

ПРОГРАМА 22. ФОРУМУ ВИДАВЦІВ У ЛЬВОВІ ТА 10. МІЖНАРОДНОГО ЛІТЕРАТУРНОГО ФЕСТИВАЛЮ можна поглянути тут

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: