Ми добре розуміємо, чиї вуха стирчать за маніпулятивною обгорткою "ініціатива людей", - Ситник

Рішення про об'єднання перших 14 тергромад Львівщини мають приймати ті депутати обласної ради від НРУ, УДАРу, Партії регіонів, НФ, Промисловців і підприємців та інші, а їх 60 осіб, які голосували за Перспективний план формування спроможних територіальних громад Львівської області. Нехай продемонструють свою послідовність та відповідальність у цьому питанні.

Про це у коментарі Дивись Інфо заявив голова ЛОО ВО "Свобода", голова фракції "Свободи" у облраді та екс-перший заступник голови Львівської ОДА Йосиф Ситник.

"Беручи до уваги те, якими шахрайськими способами та при якому шаленому тиску на депутатів ЛОР збоку ЛОДА приймався 7 липня 2015 року проект Перспективного плану формування спроможних територіальних громад Львівщини, ми добре розуміємо чиї вуха стирчать за маніпулятивною обгорткою "ініціатива людей"", - каже Йосиф Ситник.

Він наголошує, що "якщо питання про схвалення об’єднання 14 територіальних громад буде внесене до порядку денного чергової сесії ЛОР, ми, депутати від фракції ВО "Свобода", вимагатимемо оприлюднення на пленарному засіданні всіх супровідних документів щодо такого об'єднання та дотримання всіх процедур і термінів їх здійснення передбачених Законом України "Про добровільне об’єднання територіальних громад"".

Зокрема йдеться про порядок підготовки проектів рішень щодо добровільного об’єднання територіальних громад передбаченого ст. 6 цього Закону де зазначено, що "сільський, селищний, міський голова суміжної територіальної громади забезпечує вивчення пропозиції щодо добровільного об’єднання територіальних громад та її громадське обговорення, яке проводиться протягом 30 днів з дня надходження такої пропозиції"

"Будемо вимагати протоколи таких обговорень із кожного населеного пункту", - наголошує голова ЛОО ВО "Свобода".

Також йдеться про виконання ст. 7 Закону, де у п. 2 зазначено, що "сільські, селищні, міські голови забезпечують протягом 60 днів проведення обов’язкового громадського обговорення (громадські слухання, збори громадян, інші форми консультацій з громадськістю) підготовлених спільною робочою групою проектів рішень щодо добровільного об’єднання територіальних громад, за результатами якого сільські, селищні, міські голови вносять питання про його схвалення на розгляд сільських, селищних, міських рад" та у п. 5. зазначено, що: "У разі відповідності проекту рішення щодо добровільного об’єднання територіальних громад Конституції та законам України сільські, селищні, міські ради приймають рішення про добровільне об’єднання територіальних громад або про проведення місцевого референдуму щодо підтримки об’єднання територіальних громад".

"Вимагатимемо всі протоколи громадських слухань, щоб з'ясувати чисельність громадян сіл та селищ, які взяли участь в таких обговореннях, їх відсоток від загальної чисельності громадян цих населених пунктів. А на місцях наші представники з'ясують, що знають про переваги і ризики такого об'єднання мешканці сіл і селищ та чи не потребують вони проведення місцевого референдуму, щоб висловити свою думку та прийняти власне рішення. Якщо всі ці умови будуть виконані, лише тоді фракція ВО Свободи у ЛОР прийматиме своє рішення про підтримку/не підтримку такого об'єднання", - наголошує Йосиф Ситник.

"Водночас, особисто вважаю, що рішення про об'єднання перших 14 тергромад Львівщини мають приймати ті депутати ЛОР від НРУ, Удару, Партії регіонів, НФ, Промисловці і підприємці та ін. (а їх 60 осіб), які голосували за Перспективний План. Нехай продемонструють свою послідовність та відповідальність у цьому питанні", - наголосив керівник фракції "Свободи".

Нагадаємо, 2 вересня прес-служба Львівської ОДА поширила повідомлення про те, що голова Львівської ОДА "Синютка звертається до облради підтримати ініціативу людей".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: