У ЛОДА відбувся круглий стіл учасників українсько-німецького молодіжного обміну

3 вересня 2015 року у приміщенні обласної державної адміністрації відбулася зустріч учасників міжнародного двостороннього молодіжного обміну «Світло і тінь: що ми очікуємо в майбутньому?» («Licht und Schatten: Was erwartet uns in Zukunft?») із заступником голови облдержадміністрації Юрієм Підлісним. Серед учасників обміну були представники молодіжних організацій Львівської, Чернівецької, Тернопільської, Хмельницької, Волинської областей та м.Києва, а також молодіжного середовища з міста Дрездена (Німеччина). Про це Дивись Інфо повідомила заступник начальника управління молоді і спорту ЛОДА Оксана Вацеба.

Учасники зустрічі обговорили актуальні питання, що стосуються сьогоднішніх подій в Україні, а також історичної та культурної близькості українців до Європи і європейських цінностей.

Юрій Підлісний висловив думку, що покращення якості життя українців та вступ України до ЄС немає ніякого причинно-наслідкового зв`язку. Заступник голови дискутував з молоддю щодо європейської ідентичності українців, навів кілька переконливих фактів та прикладів. Обговорювалася також специфіка та формування менталітету українського народу.

Начальник відділу молодіжної політики Андрій Ковальський зазначив, що міжнародні обміни між молоддю, громадськими організаціями дуже важливі для утвердження України в Європі та світі – це правильний шлях для інтеграції нашої країни у Європейський союз. «Чим більше української молоді побуває у Європі і навпаки, тим швидше ми повернемо Україну у європейську сім'ю» – впевнений Андрій Ковальський.

Організаторами молодіжного обміну виступили Всеукраїнське об'єднання «Німецька молодь в Україні» та «Politischer Jugendring Dresden» за активної підтримки Львівської обласної німецької молодіжної організації «Дойче Югенд» та управління молоді та спорту Львівської облдержадміністрації.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: