У Львові правоохоронці затримали крадіїв номерних знаків

Працівники міліції 3 вересня затримали двох зловмисників, які викрадали номерні знаки з автомобілів. Переважно їх жертвами ставали іноземці, хоча серед потерпілих є і громадяни України. Наразі вже встановлено причетність затриманих принаймні до п’яти таких крадіжок. Про це Дивись Інфо повідомила прес-служба ГУ МВС України у Львівській області.

Серед тих, хто звернувся до Галицького РВ із заявою про зникнення номерних знаків, - 24-річний громадянин Польщі, який залишив ночувати свій автомобіль «Фольскваген» на вул. Соломії Крушельницької у Львові.

Тієї ж ночі викрали номерний знак з легковика «Ауді», що належить 30-річному львів’янину. Автомобіль був припаркований неподалік від транспортного засобу іноземця.

Потерпіла від «знакових» крадіїв також польська студентка, яка навчається у Львові. Вранці 2 вересня вона виявила, що на її машині відсутній один із номерних знаків.

За підозрою у скоєнні цих та ще двох аналогічних злочинів працівники Галицького райвідділу міліції затримали 31-річного львів’янина та його молодшого на рік приятеля, раніше неодноразово судимих. Під час обшуку у них вилучені речові докази – викрадені номерні знаки.

«Використовувати їх в подальшому злочинний дует не планував. Заробляли на тому, що намагалися отримати з потерпілих винагороду за повернення номерних знаків, залишаючи на автомобілях записки із контактним номером телефону», - повідомив заступник начальника Львівського міського управління міліції майор міліції Олександр Костенюк.

Зараз зловмисники знаходяться в ізоляторі тимчасового тримання. За згаданими фактами відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка). Санкція статті передбачає арешт на строк від трьох до шести місяців або обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на той самий строк.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: