Понад 600 курсантів Академії сухопутних військ присягнули на вірність українському народові

У суботу, 5 вересня, у Львові в Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного понад 600 курсантів склали Військову присягу на вірність українському народові. Про це Дивись Інфо повідомила прес-служба ЛОДА.

З цією знаменною подією першокурсників Академії привітали голова Львівського обласної державної адміністрації Олег Синютка, заступник командувача Сухопутних військ Збройних Сил України з бойової підготовки генерал-лейтенант Юрій Борискін, а також представники силових відомств Львівщини, командири військових частин Львівського гарнізону, ректори вищих навчальних закладів міста Львова та інші гості.

Сьогодні військовослужбовці Збройних Сил України зі зброєю у руках боронять нашу землю від агресора. Серед них, численний загін офіцерів - випускників Академії. Сорок чотири її випускники до кінця виконали свій військовий обов’язок, до останнього подиху залишились вірними священним зобов’язанням Військової присяги і віддали за Україну найдорожче – свої життя.

Хвилиною мовчання присутні вшанували їхню світлу пам’ять, а також усіх Героїв, які загинули у боях за територіальну цілісність та незалежність нашої держави.

Перед лицем своїх побратимів та батьків першокурсники заприсягнулися бути вірними захисниками української держави, непохитно стояти на сторожі її свободи і незалежності.

"Сьогодні в лави Збройних Сил України вливається нова когорта людей. Вони є нащадками київських князів, які прибивали щит на воротах Царграда, тих, які під проводом Хмельницького косили своїх ворогів під Жовтими Водами і Корсунем, які в Першу світову війну тримали оборону і нищили ворога на Маківці, тих, які в Другу світову війну знищили свого ворога і несли прапор Української держави, - зазначив у вітальному слові голова Львівської ОДА Олег Синютка. - Для вас, шановні курсанти, це особливий день. Так як людина народжується один раз у житті та приймає хрещення на вірність Богу, так само один раз у своєму житті вона присягає на вірність Вітчизні".

Академія сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного поповнився молодими курсантами, значна частина яких вже встигла зі зброєю в руках пройти горнило війни і в ході антитерористичної операції, проявити мужність і героїзм, вірність Військовій присязі та відданість незалежній Україні. Окремі із них відзначені високими державними нагородами.

Серед курсантів, які сьогодні урочисто склали Військову присягу, є ті, чиї батьки і брати брали чи беруть участь в Антитерористичній операції на території Донецької та Луганської областей.

синютка2222222

Також стояли у святковому строю курсанти набору 2015 року — учасники та переможці шкільних обласних та районних олімпіад з математики, фізики, історії, біології, астрономії, української мови, англійської мови. Певні досягнення першокурсники мають і у спорті, серед них є багато молодих спортсменів-розрядників, кандидатів у майстри та майстрів спорту з різних видів.

Після завершення урочистої церемонії складання Військової присяги курсанти-першокурсники пройшли урочистим маршем та виконали пісенно-стройову композицію. Батьки та рідні, гості сьогоднішніх урочистостей привітали своїх дітей з визначною подією у їхньому житті. А поки новоспечені захисники Вітчизни здавали зброю та готувалися у традиційне звільнення у місто, всі охочі гості мали змогу ознайомитися із матеріально-технічною базою вищого навчального закладу та умовами побуту курсантів

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: