Садовий: "Самопоміч" не змінить ставлення до децентралізації

"Самопоміч" не змінить ставлення до змін до Конституції, запропонованих президентом України  в частинці децентралізації, за жодних умов.

Про це заявив лідер "Самопомочі" Андрій Садовий, пише "Дзеркало тижня".

На питання, за яких умов партія може змінити своє ставлення до конституційних змін, Садовий заявив "За жодних".

"Питання децентралізації вони не розв'язують. "Особливості Донбасу" — неприпустимі. Під час війни Конституцію не змінюють. Тут ні про що більше говорити. Це для нас принципова річ", - заявив він.

При цьому Садовий припустив, що на депутатів "Самопомочі" "й надалі тиснутимуть, намагатимуться розколоти фракцію".

"Я підозрюю, що нашу з вами розмову запишуть, уважно проаналізують… Я не виключаю, що може не витримати ще хтось. Сподіваюся, переважна більшість членів фракції здатна опиратися тискові чи спокусі", - додав він.

Коментуючи питання, що може примусити "Самопоміч" вийти з коаліції, Садовий зазначив: "Допоки залишається бодай одна можливість впливати на затвердження необхідних для держави рішень, ми триматимемося за цей шанс".

"В Україні, на превеликий жаль, управлінський хаос. Якщо ще й Верховна Рада розвалиться — буде біда. Ми чудово розуміємо, що присутність "Самопомочі" і "Батьківщини" — це, так би мовити, більше "для людей". Що де-факто існує інша коаліція, з участю Опозиційного блоку, там обговорюються законопроекти, ухвалюються рішення", - додав він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: