Першокурсник Академії сухопутних військ отримав орден "За мужність" (фото)

Сьогодні, 7 вересня, на ранковому шикуванні Академії сухопутних військ вручив орден "За мужність" ІІІ ступеня першокурснику Вадиму Венгеру. Про це у Фейсбуці пише начальник Академії Павло Ткачук, передає Дивись Інфо

Указом Президента України - Верховного Головнокомандувача ЗС України Петра Порошенка цим орденом посмертно нагороджено батька юнака - Олександра Венгера, який загинув в зоні проведення антитерористичної операції на сході України.

В червні 2014 року Олександр Венгер добровільно пішов захищати незалежність та територіальну цілісність нашої Батьківщини. Військовослужбовець виконував завдання в складі 54-го окремого розвідувального батальйону. Був снайпером.
Наприкінці січня цього року під час бою із російсько-терористичними бандформуваннями поблизу населеного пункту Санжарівка, Артемівського району Донецької області, Олександр Венгер до останнього утримував наші позиції, особисто знешкодив декілька одиниць ворожої бронетехніки та наніс відчутні втрати живій силі противника. Проте противник значно переважав за чисельністю. В результаті запеклого бою Олександр Венгер отримав важкі вогнепальні поранення й загинув.

Вручити сину Героя нагороду батька для мене велика честь. Тепер цей юнак не лише невід'ємна частина дружнього колективу нашого навчального закладу, він нащадок одного з сучасних Героїв. А його бажання піти по стопах батька та стати захисником Батьківщини промовисто свідчить про те, що в нашої Батьківщини є майбутнє, адже захищають її справжні воїни. В свою чергу, ми, викладачі та командири, повинні докласти усіх зусиль, щоб цей юнак та всі його товариші - вихованці Академії - за роки навчання отримали необхідні знання та навички, стали справжніми професіоналами військової справи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: