Працівники львівського аеропорту вимагають провести конкурс на гендиректора перед колективом

Працівники "Міжнародний аеропорту "Львів" ім. Данила Галицького" вимагають провести відкритий конкурс на заміщення посади гендиректора підприємства у Львові, на території підприємства. З відповідним листом до міністра інфраструктури України звернулися представники профспілки летовища та трудового колективу. Про це Дивись Інфо повідомили представники трудового колективу.

Крім того, працівники львівського аеропорту вимагають включити до складу конкурсної комісії представників профспілки та ради трудового колективу підприємства. А претендентів на посаду гендиректора ДП «МА «Львів» ім. Данила Галицького» зобов’язати представити свої проекти стратегічного плану розвитку підприємства перед усім трудовим колективом.

«Протягом року ДП «МА «Львів» ім. Д. Галицького», змінило вже другого керівника. Генеральним директором з 13 червня 2014 року встиг побувати Ростислав Веселов, 10 квітня цього року його на посаді змінив Дмитро Шинкарчук. Окрім цього за останній рік працівникам підприємства, як уже неодноразово зазначалось нами у зверненнях до Вас, стало відомо про факти корупційних схем, незаконних звільнень, виведенням з підприємства державних коштів. Зазначені моменти – це результат діяльності не однієї людини, а «команди однодумців», що очолюють керівні посади на підприємстві , і яким трудовим колективом оголошено недовіру. Проте вимоги працівників до Генерального директора про відсторонення цих осіб від виконання їхніх обов’язків, про зупинення корупційних схем так і залишились проігнорованими», - йдеться у зверненні працівник львівського аеропорту до міністра інфраструктури.

За словами працівників аеропорту, призначення попередніх двох керівників відбувалось кулуарно, без участі громадськості та трудового колективу, без оприлюднення їхніх конкурсних пропозицій та проектів стратегічного плану розвитку підприємства. Відтак, цього разу трудовий колектив вимагає провести відкритий конкурс на посаду гендиректора безпосередньо на підприємстві. І щоб всі претенденти перед трудовим колективом представили свій проект стратегічного плану розвитку підприємства.

Окрім того, трудовий колектив звернувся до міністра інфраструктури з вимогою не допускати до конкурсу та не призначати на посаду генерального директора аеропорту Львів осіб із числа, яким оголошено недовіру.

«Через народного депутата та першого заступника голови транспортного комітету Ігоря Васюника ми (Рада трудового колективу та Профспілковий комітет) неодноразово піднімали нашу проблему на засіданнях комітету, в міністерстві інфраструктури. Було виїзне засідання комітету в аеропорту, проте мінінфраструктури досі робить вигляд, що ніяких проблем немає. Якщо міністерство далі буде ігнорувати вимогами трудового колективу, ми готові їхати в Київ до президента та міністра», - розповів голова профспілкового комітету Петро Сурма.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: