На Яворівському полігоні вкрали техніку

На сайті міністерства внутрішніх справ з’явилася інформація, що міліція спіймала двох злодіїв, які поцупили щось з Яворівського полігону. Після чого ЗМІ держави-агресора роздмухали «качку», що злодіями, нібито, були мобілізовані, а викрали вони пристрої, які належать американцям.

Про це сьогодні, 7 вересня, під час прес-конференції на тему «Уроки другого етапу американсько-українських навчань Fearless Guardian-2015 для національних гвардійців, військовослужбовців і журналістів. Підготовка до вересневої ротації представників НАТО у Міжнародному центрі миротворчості і безпеки (Яворівський полігон)», яка відбулася у Львівському прес-клубі, повідомив заступник керівника Регіонального медіа-центру Міноборони України (м.Львів), підполковник Вадим Бакай.

Проте, за його словами, правда в цьому тільки те, що дійсно був факт крадіжки.
- Територія полігону дуже велика і шукачів пригод вистачає. Правда в тому, що два мешканці, які проживають поблизу Яворівського полігону, викрали пристрій. Але їх затримала міліція, відкрита кримінальна справа і пристрій після слідчих дій буде повернуто, - каже він.

А ось  мобілізованих військовослужбовців у цьому звинуватили даремно. Тобто, за його словами, «щурів» на полігоні нема.

Підполковник ЗС США, 2-й батальйону 503-го аеромобільного полку Майкл Клоппер (Michael Kloepper) не зауважив, щоби у нього чи його підлеглих щось зникало.
- Я не знаю, чи якесь обладнання викрадено. Кожного разу, коли я прихожу на навчання, мені доповідають, що все обладнання є в робочому стані, - каже він.

Більше того, Майкл Клоппер наголосив, що не має значення, яке обладнання є, головне – вміти ним користуватися.
- Ці навчання є дуже важкими як для людей, так і для обладнання. І ми мусимо впевнитися, що як люди, так і обладнання, не зламалися після важкої роботи. Але обладнання має здатність ламатися, тож залишаються люди, які не ламаються, а ремонтують його, - каже американський офіцер.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: