Синютка обговорив з представниками ПАРЄ питання децентралізації та місцевих виборів

Про суспільно-політичну ситуацію на Львівщині та в Україні йшлося під час зустрічі голови Львівської обласної державної адміністрації Олега Синютки з делегацією Парламентської Асамблеї Ради Європи. Про це Дивись Інфо повідомила прес-служба ЛОДА.

Доповідач Комітету ПА РЄ з політичних питань та демократії Крістіна Зеленкова наголосила, що на її переконання, те, що відбулося з Кримом – це анексія та порушення суверенітету держави.

“Я пишаюся тими людьми, які захищають cхід України, - сказала Крістіна Зеленкова. - Вражає те, що вони готові померти за свою Батьківщину. Ви воюєте за демократію і ми, європейці, повинні про це пам'ятати. Ми не можемо дозволити іншій країні захопити частину території сусіда. Я переконана, що ми повинні надавати вам підтримку”.

За словами Олега Синютки, Україна веде справедливу боротьбу з агресором. На його переконання, у цьому питанні важлива спільна позиція Сполучених Штатів Америки та країн Європи щодо України. Також він зазначив, що Росія кине усі внутрішні ресурси, щоб недопустити змін в Україні, оскільки успішна Україна – це найбільший страх російської влади. “Різна Україна стала єдиною і це зробили люди, а не політики”, - сказав керівник Львівщини.

Окрім цього, сторони обговорили ситуацію в регіоні напередодні місцевих виборів, децентралізацію та конституційну реформу, а також поспілкувалися щодо внутрішньо переселених осіб, які перебувають на Львівщині.

"Сьогодні децентралізація – це єдиний шлях розвитку України. Ми з одного боку повинні надати великі повноваження регіонам, а з іншого – зберегти вплив центральної влади для згуртування країни”, - резюмував очільник Львівської ОДА.

До слова, 7-11 вересня доповідач Комітету Парламентської Асамблеї Ради Європи з політичних питань та демократії Крістіна Зеленкова перебуває в Україні з ознайомчим візитом. В рамках програми перебування вона зустрінеться з Головою Верховної ради України, керівниками депутатських фракцій і груп ВР, керівництвом регіональних органів влади Львова, Києва та Одеси.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: