Магдиш розповіла, які думки її переслідують

10-13 вересня Львів – це Форум видавців і читачів. 50 тис. очікуваних відвідувачів, 1428 заходів у програмі, 954 учасники – все це під час 22 Форуму видавців у Львові. Про це Дивись Інфо повідомила прес-служба ЛМР.

«Мене від початку вересня переслідує одна думка: у світову історію вересень вже увійшов як початок Другої світової війни. Але в локальну історію місяць вересень для Львова, для України вже давно ввійшов як місяць Форуму видавців, місяць культури. Звичайно, що ці події не порівняти з війною. Але це також війна. Якщо фізична війна приносить свої страшні плоди і жертви вже і зараз, то програна війна за книжку буде приносити страшні жертви в майбутньому. І кожного разу, приступаючи до організації Форуму, організатори приступають до чергового фронту. Це і війна за сам Форум, тому що це дуже непросто, і війна за книжку. Програна війна за книжку буде програним нашим майбутнім. Про це треба пам’ятати.

Міська рада що могла, те зробила. Скільки могли, стільки дали грошей, скільки могли, стільки допомогли організаційно. Звичайно, що цього завжди буде замало. Тому що ніколи не є достатньо ресурсів для того, щоб підтримати культуру.

Пишаємося тим, що ідея однієї з книжок спільно обговорювалася в управлінні культури. Хай це буде маленький вклад в книжковий ринок України, але ми, насправді, цим дуже пишаємося.

Хай Форум стартує! Хай місяць вересень залишиться в нашій історичній пам’яті як місяць культури і місяць Форуму! Хай ми цю війну не програємо», - закликає начальник управління культури Львівської міської ради Ірина Магдиш.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: